Τσίπρας: Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε, σας καλώ να παραιτηθείτε!

«Η δειλία και το θράσος είναι βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων»

«Η δειλία και το θράσος είναι βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «επί ενάμιση μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος».

Παρακολουθήσεις: «Κύριε Τσίπρα, στήνετε το καλάθι της αθλιότητας»

Μάλιστα, επικαλέστηκε και τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Έχετε εδώ μια αξιοθρήνητη παρουσία. Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

Σαμαράς: Μήνυμα ενότητας για τις εκλογές αλλά και αιχμές για τις υποκλοπές 

Παρακολουθήσεις: Τα ερωτήματα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη

«Είστε ένας εξαπατημένος ή ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρουσιάζεται ως θύμα και για αξιοθρήνητη παρουσία του από το βήμα της Βουλής.

Συνέχισε παραθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα στον πρωθυπουργό:

Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας: Τέλος το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας

-    Ποιος αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση να πάρει στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου την ΕΥΠ;

-    Ποιος διόρισε επικεφαλής κάποιον που δε πληρούσε τα τυπικά, σύμφωνα με το νόμο, προσόντα;

«Η δειλία και το θράσος είναι βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή / Eurokinissi

-    Ποιος αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση διάταξη που απαγόρευσε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης;

-    Ποιος αποφάσισε να μην κληθούν στην εξεταστική επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών;

-    Ποιος παρεμπόδισε την ΑΔΑΕ στον έλεγχο, τον οποίο οφείλει να ασκεί στην ΕΥΠ, που οδήγησε τον κ. Ράμμο να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και για άρνηση συνεργασίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;

«Φωτιά» από δημοσίευμα για ταυτόχρονη παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator

-    Ποιος επικαλέστηκε το απόρρητο για να αδρανοποιήσει στην πράξη την ίδια την εξεταστική επιτροπή;

-    Ποιος αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; 

ΣΥΡΙΖΑ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

«Ήταν κάποιος τρίτος, κύριε Μητσοτάκη; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε, σας καλώ να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη»

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι από την ΕΥΠ και είπε σε πολύ υψηλούς τόνους: «Αν αποδειχθεί ότι ψεύδεστε, σας καλώ να παραιτηθείτε. Σας ζητώ να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε εάν «έπρεπε να περάσουν 3μιση χρόνια για να ανακαλύψετε τα θεσμικά κενά», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «καθεστωτικές πρακτικές» που έχουν οδηγήσει τη χώρα «σε πρωτοφανή εκτροπή για τα δημοκρατικά δεδομένα».

Κλείνοντας, μάλιστα, «απείλησε» με προανακριτική επιτροπή για το θέμα των παρακολουθήσεων: «Ο λαός θα δώσει τη λύση διότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όποιος έχει ασελγήσει στις αξίες και το σώμα της δημοκρατίας, σύντομα θα λογοδοτήσει στον λαό και τη δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top