Ρουσόπουλος στο Star: Η οικονομία παίζει πάντα τεράστιο ρόλο στις εκλογές

Ο κατώτατος μισθός πεδίο σύγκρουσης στην πορεία προς την κάλπη

Την εκτίμηση ότι η «μάχη» της οικονομίας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Πάντοτε η οικονομία παίζει έναν τεράστιο ρόλο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κατώτατος μισθός στα 770-780 ευρώ από 1η Απριλίου

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του κατώτατου μισθού, ο οποίος – όπως όλα δείχνουν – θα αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης των πολιτικών δυνάμεων στην πορεία προς την κάλπη.

Θ. Ρουσόπουλος: Κάνω στη σύζυγό μου το ίδιο δώρο κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς

«Εμείς πήραμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, τον πήγαμε στα 713 ευρώ το 2021 και τώρα θα πάει στα 751 ευρώ, ίσως και παραπάνω», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικής πολιτικής που αναβάθμισε τη χώρα 11 φορές διεθνώς, έφερε επενδύσεις, αποκατέστησε το κλίμα εμπιστοσύνης και μείωσε δεκάδες φόρους, που οι άλλοι τους είχαν αυξήσει. Πετύχαμε μέσα σε αντίξοες διεθνείς συνθήκες να μειώσουμε την ανεργία 7 μονάδες και να αυξήσουμε μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, που είχαν παγώσει, μετά από 12 χρόνια».

«Πετύχαμε μέσα σε αντίξοες διεθνείς συνθήκες να μειώσουμε την ανεργία 7 μονάδες και να αυξήσουμε μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, που είχαν παγώσει, μετά από 12 χρόνια», είπε ο βουλευτής Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει κάτι στην πολιτική ζωή

Όσον αφορά την πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από τον έντονο πληθωρισμό, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι υπάρχει πληθωρισμός, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι στην Ελλάδα αυξάνεται σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία θετική έκπληξη της Ευρώπης για το 2022

«Την ίδια ώρα, όμως, πρέπει να δούμε δύο μεγάλα μέτρα που φέρνουν την εξαφάνισή του: το καλάθι του νοικοκυριού, που λοιδορήθηκε αλλά πέτυχε, και το 10% των εξόδων που θα δοθεί σε κάθε νοικοκυριό για τους επόμενους 6 μήνες (το Market Pass)».

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα τροφίμων

Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση για επιπλέον 125.000 voucher

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και στα 880 ευρώ, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Ένα κόμμα που πάγωσε μισθούς και συντάξεις και αύξησε 29 φόρους, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δωρεάν είναι οι υποσχέσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top