Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση για επιπλέον 125.000 voucher

Κικίλιας: Δυνατά και το 2023 ο Τουρισμός

Την εκτίμηση πως και το 2023 ο τουρισμός «θα πάει δυνατά» εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας / Βίντεο: Σκάι

Νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» με επιπλέον 125.000 voucher στα τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως κάθε άυλος λαχνός αντιστοιχεί σε 150 ευρώ που μπορούν να δαπανηθούν σε πολλά καταλύματα στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουνίου 2023, ενισχύοντας έτσι τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περίοδο πριν από την υψηλή ζήτηση.

Για ΑμεΑ η επιδότηση είναι υψηλότερη και φτάνει τα 200 ευρώ.

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη

Δικαιούχοι του προγράμματος ήταν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Aυξημένα κατά 3 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό

Κάνοντας τον απολογισμό για το 2022, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό που στήριξαν την εθνική οικονομία και κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ήταν αυξημένα κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Κικίλιας: Ρεκόρ με 31 εκ. επιβάτες στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Παράλληλα επισήμανε ότι χάρη και στην συστηματική δουλειά που έχει γίνει η Ελλάδα είναι πλέον από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές στον κόσμο, ενώ επεσήμανε πως «από τις προκρατήσεις του Ιανουαρίου φαίνεται πως και το 2023 ο τουρισμός θα πάει πάρα πολύ δυνατά».

«Με τον τρόπο αυτό ο κλάδος θα καταφέρει να στηρίξει για ακόμα μια χρονιά την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την μέση ελληνική οικογένεια», σημείωσε.

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός θα φέρει ισχυρό εισόδημα και το 2023»

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Τουρισμού στους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι, όπως σημείωσε, τόνωσαν τον τουρισμό το 2022. Όπως είπε «οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν συνεχώς παρατάσεις στις απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ και νομίζω ότι φέτος θα αρχίσουν νωρίτερα όλες οι εταιρείες τις απευθείας πτήσεις τους προς και από την Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top