Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός θα φέρει ισχυρό εισόδημα και το 2023»

O απολογισμός του υπουργού Τουρισμού για τη φετινή τουριστική χρονιά

Στα επίπεδα- ρεκόρ του 2019, δηλαδή στα 18 δισ ευρώ, έφτασαν φέτος οι τουριστικές εισπράξεις, εκπλήσσοντας ακόμα και τους πιο αισιόδοξους- βίντεο Star 22/12/22

Την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, το πώς θα κινηθεί επικοινωνιακά η Ελλάδα για μια επιτυχημένη τουριστική χρονιά το 2023 αλλά και το αν υπάρχει ενδεχόμενο οι επικείμενες εκλογές να παγώσουν δράσεις του υπουργείου Τουρισμού μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δε νομίζω ότι πλέον αμφισβητεί κανείς πως το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΛΣΤΑΤ, με τις αφίξεις και τα ταξιδιωτικά έσοδα να προσεγγίζουν, ή ακόμα και να ξεπερνούν σε πολλούς προορισμούς, τα αντίστοιχα του 2019» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε επίπεδα-ρεκόρ ο τουρισμός: Έφτασαν τα 18 δισ. ευρώ οι εισπράξεις

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη το 2023.

Ο τουρισμός θα φέρει και το 2023 ισχυρό εισόδημα

Εστιάζοντας στα οικονομικά μεγέθη του 2023 ο υπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι καταφέραμε να αγγίξουμε τις επιδόσεις της προ πανδημίας περιόδου. Μάλιστα σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά έσοδα ανέφερε ότι αυτά θα κινηθούν περίπου στα 18 δις ευρώ, ξεπερνώντας κατά 3 δις τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού. «Αυτό το υπερπλεόνασμα από τον τουρισμό θα μοιραστεί στην κοινωνία, στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν», τόνισε.

Σε ερώτηση αν οι εκλογές μπορεί  να παγώσουν δράσεις του υπουργείου Τουρισμού, ο υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παγώσει καμία δράση λόγω των επικείμενων εκλογών. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με προσήλωση, μακριά από τοξικότητες και φαινόμενα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top