Nα «λυγίσει» τον εισαγγελέα Κλεζ θα προσπαθήσει η Εύα Καϊλή

Θα ζητήσει εκ νέου να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι

Να μεταπείσει τον εισαγγελέα Κλεζ θα προσπαθήσει η Εύα Καϊλή / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η Εύα Καϊλή δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τις έρευνες και θα επιχειρήσει να ζητήσει εκ νέου από τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι πριν τις 20 Ιανουαρίου, όταν αυτεπάγγελτα θα κριθεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής της.  

Εύα Καϊλή: Τι απαντά ο Δημητρακόπουλος για τις φήμες που τη θέλουν έγκυο

Για να γίνει αυτό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα πρέπει να πείσει τον διώκτη της, εισαγγελέα Μισέλ Κλέζ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία διαφθοράς εναντίον της από το Κατάρ.
Να τον πείσει ότι έκανε λάθος και να ανακαλέσει το ένταλμα σύλληψης εναντίον της. Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι της θα παρουσιάσουν νέα στοιχεία. 

Oι δικηγόροι στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι βελγικές αρχές όπως υποστηρίζουν, και ότι η μόνη της επαφή με τα χρήματα είναι την ημέρα της σύλληψής της. Επίσης στέκονται στο γεγονός ότι η πρώην ευρωβουλευτής θέλει να βοηθήσει στην έρευνα, καταθέτοντας όσα γνωρίζει. Προτείνουν για άλλη μία φορά το βραχιολάκι σε κατ' οίκον περιορισμό.

Qatargate: Στις 16 Ιανουαρίου η απόφαση για την έκδοση της κόρης Παντσέρι

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες που γνωρίζουν πώς κινούνται οι δικαστικές αρχές σε τέτοιου είδους υποθέσεις, είπαν στο Star ότι δύσκολα θα πεισθεί ο Μισέλ Κλεζ να αφήσει την πρώην ευρωβουλευτή ελεύθερη πριν τις 20 Ιανουαρίου. Ο εισαγγελέας φέρεται να θεωρεί ισχυρά στοιχεία τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και  στη βαλίτσα του πατέρα της. 

Αποκάλυψη Star: Πότε και πώς θα δει η Εύα Καϊλή το παιδί της στη φυλακή

Φραντσέσκο Τζόρτζι - Αντόνιο Παντσέρι: Η συνάντηση στη σουίτα με τους Καταριανούς

Στο μεταξύ το σκάνδαλο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με δυο ακόμα ευρωβουλευτές να μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών.

Οι Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κουσολίνι των σοσιαλδημοκρατών θεωρούνται απο τις Αρχές άνθρωποι του Παντσέρι οι οποίοι επηρέασαν αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου έναντι τρίτων χωρών.

Το ραντεβού Φραντσέσκο Τζόρτζι - Αντόνιο Παντσέρι σε σουίτα με τους Καταριανούς / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της βελγικής Le Soir  που κάνει λόγο για συνάντηση του συντρόφου της Εύας Καϊλη, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Αντόνιο Παντσέρι με Καταριανούς σε σουίτα γεμάτη λεφτά.

Στις 3 Οκτωβρίου,  o Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντώνιο Παντσέρι κλείνουν ραντεβού με Καταριανούς

Στις 9 Οκτωβρίου τους συναντούν σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες. Έξι άνδρες φτάνουν με τρεις μαύρες Mercedes. Ανάμεσά τους και υπουργός του Κατάρ.

Η συνάντηση στη σουίτα

Οι ανακριτές παρακολουθούν, και ο Τζόρτζι που ειναι παρών στο ραντεβού, επιβεβαιώνει τα πάντα μετά τη σύλληψή του.

«Ο Παντσέρι συναντήθηκε με τα μέλη της αποστολής του Κατάρ για να τους εξηγήσει πώς πρέπει να τοποθετηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου. Εγω θα συμβούλευα τον Καταριανό υπουργό τι να κάνει. Ημουν εκεί ως μεταφραστής γιατί ο Παντσέρι δεν ξερει αγγλικά», φέρεται να είπε ο Τζόρτζι.

Οι ανακριτές παρακολουθούν και ο Τζόρτζι που ειναι παρών στο ραντεβού τους επιβεβαιώνει τα πάντα μετά τη σύλληψή του

Qatar Gate: Κατεπείγουσα διαδικασία για άρση ασυλίας δύο Ευρωβουλευτών

Ενας από τους Καταριανούς κουβαλάει μια μαύρη βαλίτσα. Την αφήνει στην κρεβατοκάμαρα οπου δεν υπήρχαν κάμερες μιας και απαιτείτο διακριτικότητα.

Η συνάντηση διαρκεί μιάμιση ώρα και οι Παντσέρι και Τζόρτζι φεύγουν από την πολυτελή σουίτα, με «μια πιο χοντρή τσάντα από αυτή που είχαν κατά την άφιξή τους» λένε οι ανακριτές. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top