ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου: Στην απειλή βίας απαντάμε με το Διεθνές Δίκαιο

«Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες»

«Η γειτονιά μας δε χρειάζεται ταραξίες», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στις νέες ωμές απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων.

«Στην ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας, η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες, ασκώντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης.

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Επέκταση χωρικών υδάτων ίσον πόλεμος με Τουρκία

«Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο», είπε ο κ. Αρναούτης.

Τουρκία: Ο Ερντογάν υποψήφιος για το Νόμπελ... Ειρήνης

«Είναι δε, απορίας άξιο ο απειλών να απαιτεί ταυτόχρονα από τον αμυνόμενο να αποστερηθεί τα νόμιμα μέσα προστασίας της κυριαρχίας του. Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες, δεν χρειάζεται αναχρονιστικούς αναθεωρητισμούς. Χρειάζεται κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, όπως η Ελλάδα, η οποία το έχει αποδείξει μέσω συμφωνιών που έχει συνάψει με γειτονικές χώρες βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», σημείωσε.

Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε μίλι

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «δε θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων, όχι κατά 12 μίλια, αλλά ούτε κατά 1 μίλι στο Αιγαίο», απειλώντας την Ελλάδα με casus belli.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top