Για έξαρση της γρίπης σε παιδιά προειδοποιεί ο Πλεύρης

«Λουκέτο σε φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων»

«Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε άλλες τέσσερις εβδομάδες έξαρση της γρίπης», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης / Βίντεο: Σκάι

Για έξαρση της γρίπης στα παιδιά, που θα κορυφωθεί τις τέσσερις επόμενες εβδομάδες, προειδοποίησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια έξαρση στη γρίπη και οφείλω να πω ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο πίσω, δηλαδή έχει προηγηθεί το κύμα το μεγάλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του καιρού και των κλειστών χώρων, δηλαδή εμείς υπολογίζουμε ότι θα έχουμε άλλες τέσσερις εβδομάδες έξαρση», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

 

Αντιγριπικό εμβόλιο: Δωρεάν και χωρίς συνταγογράφηση λέει το νομοσχέδιο

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια έξαρση στη γρίπη», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

«Δεν έχει έρθει το κύμα γρίπης. Θα δούμε μια επιδείνωση σε όλες τις ιώσεις»

Όπως εξήγησε, «αυτό οφείλεται στο ότι τα παιδιά πό την ηλικία μηδέν έως τρία, περνούν κάποιες ιώσεις. Αυτό δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα γιατί είχαμε περιοριστικά μέτρα και έχουμε πολύ περισσότερο παιδικό πληθυσμό που, ενώ περνούσε σε μικρότερη ηλικία κάποιες ιώσεις και είχε διαμορφώσει μια ανοσία, τις περνάει τώρα».

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατροί στα νοσοκομεία

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, σημείωσε πως «παραμένει σε μια σταθερότητα ως προς τα κρούσματα».

«Λουκέτο σε φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων»

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη στα φάρμακα, σημείωσε: "Η έλλειψη φαρμάκων στα ελλειπτικά φάρμακα που λέμε, οφείλεται στις απαγορεύσεις που έχει βάλει ο ΕΟΦ και παράλληλα στον έλεγχο που γίνεται στις φαρμακαποθήκες. Βάλαμε απαγορεύσεις εξαγωγών φαρμάκων και παράλληλα υποχρέωση στις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν αποθέματα, ενώ γίνεται έλεγχος για το αν υπάρχει έλλειψη. Επειδή η Ελλάδα έχει πιο φθηνό φάρμακο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμφέρει η εξαγωγή. Αλλά αυτό ελέγχεται».

Πλεύρης - ελλείψεις φαρμάκων: Ζητά έλεγχο στα αποθέματα των φαρμακαποθηκών

Παράλληλα, προειδοποίησε ακόμη για λουκέτο σε φαρμακαποθήκες, εάν βρεθεί κάτι μεμπτό.

Παρέμβαση Πλεύρη για τις ελλείψεις στα φάρμακα

«Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, τις κλείνουμε τελείως. Τώρα πια δεν φεύγει τίποτα από την χώρα και θα ανακοινωθεί και κλείσιμο φαρμακαποθηκών και αναστολή άδειας, όπου έχει βρεθεί κάποιος να κάνει εξαγωγή», υποστήριξε ο κ. Πλεύρης.

«Ελέγχονται πέντε πολυεθνικές για το αν έχουν την επάρκεια φαρμάκων που πρέπει σε βάθος τριμήνου. Οι εταιρίες αυτές πρέπει να κατανέμουν σωστά τα φάρμακα αλλά πολλές φορές γίνεται επιλογή, ανάλογα που πωλούνται τα φάρμακα πιο ακριβά μέσα στη χώρα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Έχω δώσει εντολή αν εντοπιστεί φαρμακαποθήκη που δεν έχει δηλώσει όλα τα αποθέματά της, η ποινή θα είναι μια: αναστολή λειτουργίας της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top