Πώς θα γίνονται οι «τηλεδίκες» - Απολογία και καταθέσεις εξ αποστάσεως

Τι άλλο προβλέπεται

δικαστήριο

Το έργο «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα» παρουσίασαν σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τραγωδία στο Μάτι: Μεταφέρεται η δίκη στο Εφετείο Αθηνών μετά τον σάλο

Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων καθώς και του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανακριτικού έργου και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Μέσω των συστημάτων τηλεδιάσκεψης θα είναι εφικτή:

• Η απομακρυσμένη κατάθεση / εξέταση μάρτυρα υπόθεσης που εκδικάζεται, ο οποίος κατά τη διεξαγωγή της δίκης βρίσκεται μακριά από τον τόπο διεξαγωγής της. Στην περίπτωση αυτή ο μάρτυρας θα προσέρχεται σε κάποιον από τους πιστοποιημένους χώρους που θα διαμορφωθούν και θα καταθέτει απομακρυσμένα «ζωντανά» (εικόνα και ήχος).
• Η απομακρυσμένη κατάθεση / εξέταση μάρτυρα υπόθεσης, ο οποίος όμως βρίσκεται στο εξωτερικό - Διασυνοριακή.
• Η απομακρυσμένη κατάθεση / εξέταση μάρτυρα ή κατηγορουμένου ο οποίος είναι κρατούμενος σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.
• Η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης και ανάκρισης.
• Η ικανοποίηση με απομακρυσμένη σύνδεση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top