Τραγωδία στο Μάτι: Μεταφέρεται η δίκη στο Εφετείο Αθηνών μετά τον σάλο

Παρενέβη ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

πανο για πυρκαγια στο Ματι

Σε σημερινή σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών Δημήτρη Οικονόμου, του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για την υπόθεση στο Μάτι στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου ήδη διεξάγεται  η επίσης πολυπρόσωπη και πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δε χωρούσαν στην αίθουσα και διεκόπη η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένη τη δικονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και με τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 ανά μήνα δεν θα οδηγήσουν σε παρέλκυση και καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι στις 19 Οκτωβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης με ΦΕΚ είχε ορίσει την αίθουσα τελετών του εφετείου ως τόπο εκδίκασης της φωτιάς στο Μάτι. Την απόφαση αυτή την πήρε πίσω το υπουργείο πάλι με ΦΕΚ την επόμενη μέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top