Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα» - Η πρώτη αντίδραση για το QatarGate

«Δε βρέθηκαν στο παιδικό κρεβάτι χρήματα», λέει ο δικηγόρος της

Πληροφορίες για τις αρχικές καταθέσεις της Εύας Καϊλή μετά από τη σύλληψή της για το QatarGate - Αλήθειες με τη Ζήνα

Αθώα δήλωσε μέσω του δικηγόρου της η Εύα Καϊλή, που κρατείται σε βελγική φυλακή μέχρι την ακρόασή της την Τετάρτη για την υπόθεση QatarGate

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο OPEN και τόνισε πως η ευρωβουλευτής δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της

Δήλωσε, επίσης, ότι δεν έχει εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της κ. Καϊλή ή πόσα βρέθηκαν.

Η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μ. Δημητρακόπουλου, δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που την βαρύνουν - Intimenews

Η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μ. Δημητρακόπουλου, δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που την βαρύνουν - Intimenews

«Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μανταλένα Καϊλή» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Qatargate: Οι σχέσεις της Εύας Καϊλή με τους ισχυρούς του Κατάρ

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως είπε, «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Την Τετάρτη θα γίνει η δικαστική ακρόαση που θα κρίνει αν θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της - Intimenews

Εύα Καϊλή: Την Τετάρτη η δικαστική της ακρόαση

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η Eλληνίδα ευρωβουλευτής θα προφυλακιστεί μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της ή όχι. 

Εύα Καϊλή: Όταν μιλούσε για τους γονείς και την αδελφή της - Φωτογραφίες

Η κ. Καϊλή, η οποία έχει μια κόρη μόλις ενάμιση έτους, φέρεται να ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό προς το παρόν. 

Η Εύα Καϊλή ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε - Intimenews

Την ακρόαση ενώπιον των βελγικών αρχών αναμένει στη φυλακή και ο σύντροφος της ευρωβουλευτού, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος συνελήφθη επίσης για το σκάνδαλο QatarGate.

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις καταγγελίες - Η Εύα έχει ήθος

Στην ανακοίνωση της Oμοσπονδιακής Eισαγγελίας αναφέρεται ότι:

«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Η Εύα Καϊλή «έπεσε» από τα σύννεφα - Τι κατέθεσε στις βελγικές αρχές

Ως «εγκέφαλος» εμφανίζεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο επί 15 χρόνια Ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωσή (ΜΚΟ) του φέρεται να κατεύθυνε και να έδινε τις οδηγίες για τους σημαντικούς συνεργάτες του.

Σήμερα θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου για την καθαίρεσή της - Intimenews

Σήμερα θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου για την καθαίρεσή της - Intimenews

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες αφορούν σε διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η επιχείρηση στο σπίτι της Εύας Καϊλή και η παρακολούθηση του συντρόφου της

Σήμερα στις 08:30 συνεδριάζει επίσης το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, με μοναδικό θέμα την καθαίρεση της Εύας Καϊλή, στην υπόθεση QatarGate.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top