Δημόσιο: Πώς θα εφαρμοστεί η νέα αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων

Ολόκληρη η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

«Αν συμπέσουν οι εκλογές με εξετάσεις ΑΣΕΠ, παγώνει η διαδικασία», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης / Βίντεο: Σκάι

Τον τύπο και το περιεχόμενο των εντύπων, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, περιγράφει η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιολόγησης των προϊσταμένων οργανικών μονάδων έχουν συνταχθεί έντυπα «Επίτευξης Στόχων Προϊσταμένου», «Αποτύπωσης Δεξιοτήτων Προϊσταμένου», «Σφυγμού Ομάδας» και «Ενιαίου Σφυγμού Ομάδας», τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της «Έκθεσης Αξιολόγησης Προϊσταμένου».

Υπουργικό Συμβούλιο: Παρουσιάσθηκε το Νομοσχέδιο για Αξιολόγηση στο Δημόσιο

Δημόσιο: Ποιοι προλαβαίνουν ακόμη σύνταξη στα 55 έτη

Παράλληλα, για την αξιολόγηση των υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχει προβλεφθεί έντυπο «Αποτύπωσης Δεξιοτήτων Υπαλλήλου» το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «Έκθεσης Αξιολόγησης Υπαλλήλου».

Το χυδαίο σχόλιο: Τι έγινε τελικά και βγήκε εκτός εαυτού η Πιπιλή στη Βουλή

Επιπλέον, τόσο για τους προϊσταμένους, όσο και για τους υπαλλήλους προβλέπεται, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η συμπλήρωση του εντύπου «Σχεδίου Ανάπτυξης», στο οποίο αποτυπώνονται οι δράσεις τις οποίες οφείλει να ακολουθήσει ο αξιολογούμενος προκειμένου να αναπτύξει και να βελτιώσει τις δεξιότητές του, σύμφωνα με την κρίση του αξιολογητή του και με γνώμονα τον ρόλο του στην ομάδα.

Eκτακτο επίδομα σε ένστολους: Ποιοι δεν θα το πάρουν

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, το αναμορφωμένο σύστημα αξιολόγησης εφαρμόζεται, για πρώτη φορά, σε πραγματικό χρόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αναφοράς και υλοποιείται σε τρία δυναμικά στάδια.

Δώρο Χριστουγέννων: Τι γίνεται σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης

Τέλος, επίσης για πρώτη φορά, εξειδικεύονται, με βάση τους τομείς Δημόσιας Πολιτικής, τα Θεματικά Πεδία Υψηλής Απόδοσης στα οποία δύναται να κριθεί ως εξαιρετική η απόδοση του αξιολογούμενου υπαλλήλου. Σε αυτή την περίπτωση ο αξιολογητής είναι υποχρεωμένος να καταγράψει στην έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου τα πραγματικά περιστατικά που στοιχειοθετούν αυτό το γεγονός.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top