Γλυπτά Παρθενώνα: Σε συζητήσεις με το Βρετανικό Μουσείο η κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Μουσείου

Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Βασιλιά Κάρολο

Σε συζητήσεις με το Βρετανικό Μουσείο σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα βρίσκεται η κυβέρνηση.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου», αποκαλυψε στον Guardian ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για να συζητήσουμε το θέμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μητσοτάκης στους Sunday Times: Πλησιάζει η επανένωση των Μαρμάρων Παρθενώνα

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας, πιθανόν, στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης: τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα.

Βρετανοί βουλευτές ζητούν την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα

Σημειώνει, μάλιστα, πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

Διαμαρτυρία για την επιστροφή των Ελγίνειων μέσα στο Βρετανικό Μουσείο

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε ακροατήριο στο London School of Economics ότι αισθάνεται πως υπάρχει πρόοδος στο θέμα και ότι είναι δυνατή η επίτευξη μιας λύσης. 

Μητσοτάκης: Eφικτή η επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top