Μητσοτάκης στους Sunday Times: Πλησιάζει η επανένωση των Μαρμάρων Παρθενώνα

«Ο Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα» είπε για την Τουρκία

Αισιόδοξος ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει αλλάξει θετικά τη στάση της ως προς την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times. 

Μητσοτάκης: Αδιανόητο να μην υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ για το φυσικό αέριο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του στην Βρετανική Sunday times, μια εφημερίδα με περισσότερους από 1 εκατομμύριο αναγνώστες σε ημερήσια βάση,  εκτιμά ότι η Βρετανία έχει μπει σε μια θετική τροχιά ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.  Θα θέσει  όπως είπε το θέμα στην βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρας κατά την φετινή επίσκεψή του στο Λονδίνο. Θεωρεί μάλιστα ότι και ο Βασιλιάς Κάρολος  θα είναι υποστηρικτικός στο ζήτημα αυτό.  

Βρετανοί βουλευτές ζητούν την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για το ίδιο ζήτημα:    

«Νομίζω ότι το κλίμα έχει αλλάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο (…). Σε μια εποχή που η Λιζ Τρας θα προσπαθεί να χτίσει την αξιοπιστία της και που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κατά κάποιο τρόπο στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά την κηδεία [της Βασίλισσας], θα είναι μια φανταστική χειρονομία και αυτό θα της πω».  

To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  


«Ο Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Τουρκίας στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο των Sunday Times. Όπως υπογράμμισε «ο Πρόεδρος Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα. Θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν το μεγαλείο της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top