Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Η Τουρκία είχε κάνει λόγο για «τεχνικό πρόβλημα»

«Δεν υπήρχε καμία απαγόρευση στο πρόσωπό μου, είναι αστείες αυτές οι δικαιολογίες και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας / Βίντεο: ΑΝΤ1

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη γειτονική χώρα προχώρησε η Ελλάδα.

Μετά την προφορική διαμαρτυρία του το Σάββατο, όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, το ελληνικό ΥΠΕΞ επέδωσε, μέσω του πρέσβη στην Τουρκία, Χριστόδουλου Λάζαρη, και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δένδιας: Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που καλλιεργεί την ένταση με την Τουρκία  

Η τουρκική πλευρά είχε βάλει μπλόκο στην είσοδο στη χώρα του αεροσκάφους που μετέφερε τον κ. Τζιτζικώστα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να γυρίσει στην Ελλάδα.

Οικονόμου: Δεν τιμά τις τουρκικές αρχές να κάνουν πολιτική με καψόνια

«Οι τουρκικές Αρχές έλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά ευρωπαϊκά έγγραφα. Δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία, γιατί από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε ότι θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία μεσολάβησαν 6 με 7 ώρες», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Άλλα δύο Rafale παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, ανήμερα της εορτής της!     

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έκανε λόγο – μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου – για «τεχνικό πρόβλημα».

Tσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: Ήταν τεχνικό λάθος, δεν υπήρχε πρόθεση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top