Οικονόμου: Δεν τιμά τις τουρκικές αρχές να κάνουν πολιτική με καψόνια

Για παρακολουθήσεις: Να μη μείνει καμία σκιά

Στην τελευταία πρόκληση της Τουρκίας, με την απαγόρευση εισόδου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστας, στάθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει και θεσμικό χαρακτήρα όσον αφορά το συμβάν με τον κ. Τζιτζικώστα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Τουρκία επιμένει με απαράδεκτες τακτικές να είναι μέρος του προβλήματος.

Τζιτζικώστας: Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι δικαιολογίες των Τούρκων

Παρακολουθήσεις: «Ισχυρισμοί χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση

Αναφορικά με το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ισχυρισμούς χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση. 

«Η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει και θεσμικό χαρακτήρα όσον αφορά το συμβάν με τον κ. Τζιτζικώστα», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου 

Υποκλοπές: «Παρακολουθήσεις με predator σε πολιτικά στελέχη»

«Αν αποδειχτούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί προς εκείνους σε όσους σπέρνουν τις πληροφορίες», είπε, τονίζοντας πως θα διερευνηθούν τα πάντα για να μη μείνει καμία σκιά.

Υποκλοπές Επιτροπή Ευρωβουλής: Πριν τις εκλογές να διαλευκανθεί η υπόθεση

«Γνωστοί μηχανισμοί αποδίδουν τη χρήση στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που δήθεν έκαναν τις παρακολουθήσεις και έπειτα αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία σε αυτούς που κάνουν αποκαλύψεις. Η χειρότερη εκδοχή είναι όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας  ότι καμία δημόσια αρχή της χώρας μας δεν αγόρασε και δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Παράλληλα, σημείωσε πως «εάν έχει φτάσει στο σημείο να  να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Αν παρακολουθούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top