Παραλήρημα Τσελίκ: Σε τι διαφέρει η Ελλάδα από αυτό που κάνει ο ISIS;

Κατηγόρησε τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ / Βίντεο: Mega

Βαριές και ψευδείς κατηγορίες κατά της Ελλάδας απέδωσε ο Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επίτροπής του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ άνοιξε πυρ κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό, κατηγορώντας τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η ελληνική ακτοφυλακή και η Frontex ωθούν στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο.

Αποκλειστικό Star: Πότε θα στείλει η Ελλάδα επιστολή σε ΟΗΕ για τα νησιά 

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα. Παρά όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να ωθούν τους ανθρώπους προς το θάνατο, τον τραυματισμό και την εξαφάνιση αυτών στα νερά της Μεσογείου. . Βλέποντας τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής απώθησαν 46.000 μετανάστες σε 1671 περιπτώσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο το 2020, το 2021 και το 2022. Φαίνεται δηλαδή ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή 46 χιλιάδων ανθρώπων εν γνώσει τους και εκούσια.  Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της Ευρώπης», είπε ο Τσελίκ.

Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα για βαρβαρότητα λόγω υποτιθέμενης καταστροφής οθωμανικών μνημείων στον ελλαδικό χώρο.

Ελληνοτουρκικά: Πρωτοφανής επίθεση Τσελίκ στον Δένδια!  

«Την έχουμε προειδοποιήσει για αυτά τα ιστορικά μνημεία. Αυτό που κάνουν στο συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα ηρώα μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα ηρώα μας, τους ιστορικούς τόπους και τα πνευματικά κέντρα, που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε ο ISIS στη Μέση Ανατολή; Και ο ISIS έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά μνημεία. Μία τέτοια βαρβαρότητα, όπως η καταστροφή ιστορικών μνημείων στη μέση της Ευρώπης, είναι απαράδεκτη», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top