Μπακογιάννης: Έμαθα για τη δολοφονία του πατέρα μου στο σχολικό λεωφορείο

«Άκουσα τον Τέρενς Κουίκ να λέει για την επίθεση στο ραδιόφωνο»

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη αναδρομή στο παρελθόν έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη στιγμή που έμαθε, ως μικρό παιδάκι, για τη δολοφονία του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη.

Όπως είπε, βρισκόταν καθ’ οδόν για το σχολείο με το σχολικό λεωφορείο, όταν άκουσε τον δημοσιογράφο – τότε – Τέρενς Κουίκ να μεταδίδει την είδηση.

Ντόρα για Παύλο Μπακογιάννη: «Για μας, σαν να μην πέρασε μια μέρα»

«Τη δεκαετία του 80 εγώ ήμουν μικρό παιδί, 9-10 ετών, ζούσαμε αυτήν την έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Σήμερα αυτό ακούγεται κάπως ασύλληπτο αλλά υπήρχε μία εποχή που η ενημέρωση στην Ελλάδα ήταν όλη υπό κρατικό έλεγχο, δεν υπήρχαν ελεύθερα μέσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Όταν λοιπόν το 88-89 ζήσαμε αυτήν την άνοιξη, όλοι ήμασταν κομμάτι της, και βεβαίως ο Τέρενς Κουίκ ήταν στην πρώτη γραμμή. Ήταν στην πρωινή ραδιοφωνική ζώνη του ΑΝΤ1, ήταν μία φωνή η οποία ακουγόταν. Εμείς τον ξέραμε και ως φίλο του πατέρα μας, για την Αλεξία και για μένα ήταν ένας γνώριμος άνθρωπος. Με τον πατέρα μου μιλούσαν την ίδια γλώσσα, ήταν και οι δύο δημοσιογράφοι», συνέχισε.

Κολωνός: Επίθεση Γεωργιάδη-Πλεύρη σε ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχός του

«Ήρθαν έτσι τα πράγματα που εγώ και η αδερφή μου μάθαμε από τον Τέρενς, ακούγοντας ραδιόφωνο στο λεωφορείο για το σχολείο, ότι ο πατέρας μας είχε δεχθεί μία επίθεση. Εκεί ζήσαμε αυτό... Ακούς έναν άνθρωπο που σου είναι τρομερά γνώριμος, που σου γεννά τρομερή εμπιστοσύνη και ασφάλεια, να σου λέει την ίσως χειρότερη είδηση της ζωής σου», είπε, συγκινημένος.

«Αισθάνομαι ενοχές επειδή άκουσαν από το στόμα μου ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους. Τους το έχω πει», είπε ο πρώην υπουργός, Τέρενς Κουίκ

«Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά πάντοτε ο δεσμός μου με τον Τέρενς Κουίκ μένει αναλλοίωτος, είμαστε με έναν τρόπο οικογένεια. Είναι από αυτές τις οικογένειες που ξεπερνούν κόμματα, ιδεολογίες, παρατάξεις», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Κουίκ, μετά την προβολή του αποσπάσματος με τη συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη, είπε: «Αισθάνομαι ενοχές επειδή άκουσαν από το στόμα μου ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους. Τους το έχω πει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top