Μητσοτάκης – Σολτς: Τι συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση και το γεύμα 

Eνημέρωση του καγκελάριου για προκλήσεις Τουρκίας και ελληνική οικονομία   

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς ( Video Star, φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Σ. Δημητρόπουλος)  

Αναλυτική ενημέρωση για τις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και για τις προοπτικές της ελληνική οικονομίας, έκανε ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην πρώτη του επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες έκαναν επισκόπηση του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων σε μία σειρά από τομείς και τόνισαν την βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς: Ανοίγει νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και για τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, οι οποίες της έχουν επιτρέψει να συνδυάσει την ανάπτυξη με την πολιτική μείωσης των φόρων, χωρίς να υπονομεύσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Μίλησε ακόμη για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και για την στρατηγική της χώρας μας να συντηρηθεί η σεζόν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η υποδοχή του Ό. Σολτς από τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η υποδοχή του Ό. Σολτς από τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (Ευρωκίνηση, Σ. Δημητρόπουλος)  

Συζήτησαν ακόμη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη συντονισμού ενεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την στήριξή της.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις τιμές της ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια και για την ανάγκη ευρωπαϊκών λύσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με αφορμή και τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Scholz για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα, οι οποίες τη μετατρέπουν σε κρίσιμο κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε υπόδειγμα περιφερειακής συνεργασίας.

Στην Ακρόπολη Μητσοτάκης και Σολτς

Ενημέρωση Σολτς για τις προκλήσεις της Τουρκίας  

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Scholz για την επιθετική ρητορική και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται παγίως υπέρ της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και της συνεννόησης, στη βάση, όμως, του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Μητσοτάκης: «O Ερντογάν βαδίζει σε αδιέξοδο» -Όλη η συνέντευξη με τον Σολτς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμη τον Καγκελάριο της Γερμανίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του τουρκολιβυκού μνημονίου που υπονομεύει τη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μητσοτάκης - Σολτς: Η Συνέντευξη Τύπου

Μητσοτάκης - Σολτς: Η Συνέντευξη Τύπου (Ευρωκίνηση, Σ. Δημητρόπουλος) 

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, για τις τρέχουσες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την ανάγκη προώθησης της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών της περιοχής και μέσω της Διαδικασίας του Βερολίνου, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της οποίας θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 3 Νοεμβρίου.

Συζητήθηκε ακόμη η ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top