Σακελλαροπούλου από τη Θεσσαλονίκη: Ομοψυχία απέναντι στις προκλήσεις  

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης η ΠτΔ 

Οι δηλώσεις της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου από τη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, για την Απελευθέρωση της πόλης και η προετοιμασία για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (Video Star/ φωτογραφίες Ευρωκίνηση, Ρ. Γεωργιάδης)  

Τη σημασία που έχει η εθνική ομοψυχία απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Θεσσαλονίκη,  μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της διπλής εορτής της πόλης.  

26 Οκτωβρίου 1912: H Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

«H Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον μεγαλομάρτυρα 'Αγιο Δημήτριο, πολιούχο της και συμμέτοχο, όπως τον θέλει ο λαός μας, στην απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ανήμερα της γιορτής του. Η διπλή αυτή επέτειος ενισχύει το εθνικό μας φρόνημα και μας υπενθυμίζει τη σημασία της ομοψυχίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Χρόνια πολλά!» ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Σακελλαροπούλου Δοξολογία Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη

Η Κ. Σακελλαροπούλου στην Δοξολογία στον Άγιος Δημήτριο για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (Ευρωκίνηση/ Ρ. Γεωργιάδης)    

28η Οκτωβρίου: Πλήθος Κόσμου Στη Δοξολογία Για Την Απελευθέρωση Της Πόλης

Κατά την άφιξη της στον Άγιο Δημήτριο την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σακελλαροπούλου Ιερώνυμος Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκη

Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη  (Ευρωκίνηση/ Ρ. Γεωργιάδης)  

Mηνύματα  Σακελλαροπούλου και Δένδια στην Τουρκία 

 Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Πριν την έναρξη της δοξολογίας και κατά τη διάρκεια της αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη χαιρετισμού για τη γιορτή της. Επίσης, το πρωί, μετά την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο ακούστηκαν κανονιοβολισμοί από τη Φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top