Τα λουλουδάδικα της Βουλής ανοίγουν ξανά – Στα εγκαίνια ο Μητσοτάκης

Ήταν κλειστά για 12 χρόνια - Τι άλλο θα πωλούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα λουλουδάδικα της Βουλής

Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων ιστορικών ανθοπωλείων της Βουλής, που άνοιξαν ξανά μετά από 12 χρόνια, παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό στον αναδιαμορφωμένο χώρο, όπου διατίθενται πλέον και έργα από τη συλλογή εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. 

«Είναι ίσως συμβολικό της πορείας της χώρας την τελευταία δεκαετία το γεγονός ότι σήμερα τα γνωστά λουλουδάδικα ξανανοίγουν, μετά από 12 χρόνια που παρέμειναν κλειστά, με ένα διαφορετικό χαρακτήρα: όχι μόνο ως ανθοπωλεία, ως ανθοπρατήρια, αλλά και ως κέντρα πολιτισμού, φιλοξενώντας τα καταπληκτικά εκθέματα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, αλλά και την πολύ πλούσια πολιτιστική και ιστορική παραγωγή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του.

«Είναι ίσως συμβολικό της πορείας της χώρας την τελευταία δεκαετία το γεγονός ότι σήμερα τα γνωστά λουλουδάδικα ξανανοίγουν, μετά από 12 χρόνια που παρέμειναν κλειστά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Πράγματι είναι μια μέρα πολύχρωμη σήμερα για την Αθήνα, είναι μια μέρα χαράς και πιστεύω ότι όλοι οι Αθηναίοι αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της πόλης θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι αποκτούμε και πάλι έναν χώρο ο οποίος είναι ταυτισμένος με την ιστορική μνήμη και το συλλογικό υποσυνείδητο όλων των Αθηναίων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα χαρούν τα «λουλουδάδικα» και οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες.

«Πριν τρία χρόνια περπατώντας με τον πρωθυπουργό μπροστά από κλειστά τότε ανθοπωλεία, ο κ. Μητσοτάκης μου ζήτησε αυτό το "στοίχειωμα" να τελειώσει. Σήμερα, κ. πρωθυπουργέ, αυτό το "στοίχειωμα" τελείωσε», είπε, από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας.

Τα ανακαινισμένα λουλουδάδικα της Βουλής, εκτός από άνθη, θα πωλούν και αντίγραφα αρχαίων έργων Τέχνης

Εκτός από λουλούδια, τα καταστήματα θα πωλούν και βιβλία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, δώρα, αλλά και αντίγραφα αρχαίων έργων Τέχνης, που εκθέτει ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού.

Λουλουδάδικα με ιστορία

Η ιστορική διαδρομή των ανθοπωλείων της Βουλής αρχίζει το 1932, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι πάγκοι πωλητών λουλουδιών μετά την κατασκευή του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η ιστορική διαδρομή των ανθοπωλείων της Βουλής αρχίζει το 1932

Στη συνέχεια, με νόμο, σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν 11 «ανθοπρατήρια» κάτω από τον περίβολο του κοινοβουλίου. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν σε τοπόσημα στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα έργα ανάπλασης και ανακαίνισης των ιστορικών ανθοπωλείων, τα οποία άνοιξαν εν νέου τις πόρτες τους στο κοινό, υλοποιήθηκαν με κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Δείτε φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια των λουλουδάδικων της Βουλής παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top