Δένδιας για Τουρκία: Αστείο να κατηγορεί εμάς για προκλητικές δηλώσεις

«Νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς» με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Νίκος Δένδιας

«Αστείο» χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας το γεγονός να κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα για προκλητικές δηλώσεις.

«Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, είναι αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις, τη στιγμή που εμείς επαναλαμβάνουμε αυτά που λένε οι Τούρκοι, ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Δένδιας στον ΥΠΕΞ της Λιθουανίας: «Τι είδα στο βομβαρδιζόμενο Κίεβο» 

Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ότι ανατρέχει σε μια νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες διανομής, κατανομής και δημιουργίας ζωνών στη θάλασσα.

Συνάντηση Ζελένσκι - Δένδια στο Κίεβο 

Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία είπε πως υπάρχει από την πλευρά της Ουκρανίας μια αισιοδοξία, σημειώνοντας, όμως, ότι η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις ρωσικές επιθέσεις.

Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε ο Νίκος Δένδιας - Εδώ περπατά στους δρόμους του Κίεβο και βλέπει ιδίοις όμμασι τα βομβαρδισμένα κτίρια

Ουκρανία: Από το καταφύγιο η συνέντευξη Τύπου Δένδια – Κουλέμπα

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν.

 

Ουκρανία: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας - Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

«Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top