Ουκρανία: Από το καταφύγιο η συνέντευξη Τύπου Δένδια – Κουλέμπα

«Για την Ελλάδα ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι το “Ευαγγέλιό” μας»

«Για την Ελλάδα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των χωρών είναι το “Ευαγγέλιο” της εξωτερικής πολιτικής μας».

Αυτό υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, η οποία έγινε σε καταφύγιο, καθώς ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες την ώρα που συναντιόντουσαν στο γραφείο του στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανία: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας - Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

«Για την Ελλάδα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των χωρών είναι το “Ευαγγέλιο” της εξωτερικής πολιτικής μας», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας

Ο κ. Δένδιας είπε πως το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις καθημερινά δέχονται βάρβαρες επιθέσεις, που προκαλούν δεκάδες τραυματισμούς και θανάτους.

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας ενημέρωσε ο Δένδιας τα κόμματα

Πριν τη συνάντηση με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Νίκος Δένδιας περπάτησε στους δρόμους του Κιέβο και είδες ιδίοις όμμασι τα βομβαρδισμένα κτίρια

«Τις επιθέσεις αυτές τις καταδικάζουμε εντονότατα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ουκρανία: Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες περιοχές

Οι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης

Οι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης / Φωτογραφία: twitter / NikosDendias

«Η επίσκεψη μου είναι συμβολική. Είμαι εδώ σήμερα για να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον ουκρανικό λαό», σημείωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό.

ΥΠΕΞ: Σύσταση στους Έλληνες της Ουκρανίας να αποχωρήσουν από τη χώρα

Στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Ντμίτρο Κουλέμπα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top