Για τις προκλήσεις της Τουρκίας ενημέρωσε ο Δένδιας τα κόμματα  

Συνεχίζουν τον «χαβά» τους με τις απειλές οι Τούρκοι 

Απειλές Τουρκίας: Ενημέρωσε τα κόμματα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας - Απάντηση Παναγιωτόπουλου από τη Θάσο /Video Star - Photo Ευρωκίνηση-Μ. Καραγιάννης .     

Τους εκπροσώπους των κομμάτων  ενημέρωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για την προκλητικότητα της Άγκυρας, πριν την αναχώρησή του για την Ουκρανία.     

«Η Τουρκία προτιμά την παραβατική συμπεριφορά, αλλά εμείς αυτή τη συμπεριφορά θα την αναδεικνύουμε παντού» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.  

Νίκος Δένδιας Ντόρα Μπακογιάννη  

Ελληνοτουρκικά: Ο Νίκος Δένδιας με την εκπρόσωπο της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην ενημέρωση των κομμάτων ( Photo Ευρωκίνηση-Μ. Καραγιάννης) 

«Θα πρέπει να εισπράττει κόστος η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση. Σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργος Κατρούγκαλος.   

Νέες απειλές από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν  

Νέα επίθεση στη χώρα μας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν. Ο Ομέρ Τσελίκ μίλησε απαξιωτικά για την ελληνική Κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και μας απείλησε εκ νέου. «Αν εσείς εμφανίζετε επιθετικότητα εναντίον μας, τότε το λογισμικό αλλάζει και ενεργοποιείται το λογισμικό "ξαφνικά μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ» δήλωσε  

Συνομιλία Καλίν – Σάλιβαν για την Ανατολική Μεσόγειο 

Για την Ανατολική Μεσόγειο και τα τουρκικά F-16 συζήτησαν χθες τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Τζέικ Σάλιβαν, με τον Αμερικανό αξιωματούχο να του διαμηνύει ότι θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι της έντασης, την οποία πάντως συντηρεί η Άγκυρα. 

 Ηχηρό μήνυμα Νίκου Παναγιωτόπουλου από τη Θάσο  

Σαφές μήνυμα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου έστειλε ο υπουργός Άμυνας από τη Θάσο, στην επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό. Το «παρών»  έδωσε και ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης. 

«Για όσους άφρονες, τόλμησαν να προσθέσουν ακόμα και τη Θάσο στη λίστα των διεκδικήσεών τους, η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να το λάβουν υπόψιν» τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.    

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι τουρκικές παρανομίες

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενημέρωσε για το μεταναστευτικό τον Πρόεδρο της επιτροπής μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόδωρο Ρουσόπουλο.  

«Η Ευρώπη οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να πάψει να ανέχεται τα κυκλώματα των διακινητών» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε:     

«Δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό, έρχεται σε συνέχεια πολλών περιστατικών είτε στον Έβρο, είτε στο Αιγαίο όπου οι ακρίτες, οι άνθρωποι του λιμενικού που φυλάσσουν τα σύνορά μας εκεί, δίνουν καθημερινώς μάχες υπέρ της ανθρώπινης ζωής».  

Ρουσόπουλος: Να ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ συγγνώμη για τον Έβρο, όπως η ΜΚΟ 

Απαντώντας σε ερώτηση του Star και του ανταποκριτή στη Νέα Υόρκη Δ. Σουλτογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ καταδίκασε την απάνθρωπη συμπεριφορά των Τούρκων προς τους 92 μετανάστες, υπογραμμίζοντας πως για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο ΓΓ του Οργανισμού. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top