Συνάντηση Ζελένσκι - Δένδια στο Κίεβο 

Δένδιας: «Συγκινητικό το Ελευθερία ή Θάνατος του Ουκρανού ΥΠΕΞ Κουλέμπα» 

Στην Ουκρανία και στην πρωτεύουσα της χώρας Κίεβο ο Νίκος Δένδιας εν μέσω βομαρδισμών (Video Star, φωτογραφίες Υπουργείο Εξωτερικών)   

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι συναντήθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Κίεβο, σε μία ημέρα έξαρσης των ρωσικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της χώρας.  

 

Συνάντηση Ζελένσκι Δένδια στο Κίεβο

Συνάντηση Ζελένσκι Δένδια στο Κίεβο (φωτογραφία Υπουργείο Εξωτερικών)   

Ουκρανία: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας - Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα στην Ουκρανία ενώ πρόσθεσε σε ένα σαφέστατο παραλληλισμό Ρωσίας – Τουρκίας ότι η χώρα μας καταδικάζει τον αναθεωρητισμό.   

Ουκρανία: Από το καταφύγιο η συνέντευξη Τύπου Δένδια – Κουλέμπα

Οι συνομιλίες Ζελένσκι -  Δένδια στο Κίεβο

Οι συνομιλίες Ζελένσκι -  Δένδια στο Κίεβο 

«Έγινα δεκτός στο Κίεβο από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, B. Ζελένσκι, παρουσία του Ουκρανού ΥΠΕΞ Ντ. Κουλέμπα. Υπογράμμισα ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού» έγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο twitter.   
 

Δένδιας: Συγκινητικό το «Ελευθερία ή Θάνατος» του Κουλέμπα 

Ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας δήλωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους: 

«Νομίζω ότι μόλις ολοκληρώθηκε μία σημαντική επίσκεψη σήμερα, εδώ στο Κίεβο.
 
Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον ομόλογό μου, τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba, καθώς και τον Πρόεδρο της χώρας Volodymyr Zelenskyy.
 
Εξετάσαμε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, τη δυνατότητα της Ελλάδας να βοηθήσει την ουκρανική προσπάθεια, αλλά επίσης και τα ευρύτερα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου. Γιατί, θέλω να είμαι σαφής, η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, και στο διμερές πλαίσιο αλλά και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει μία στέρεα βάση. Η βάση είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία όλων των κρατών, και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
 
Και είχα την ευκαιρία να αναδείξω το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις. Απειλείται από έναν μεγαλύτερο γείτονα κατά έναν τρόπο ο οποίος αντίκειται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει έναν λαό, ο οποίος μάχεται για την ανεξαρτησία και την εδαφική του κυριαρχία.
 
Επίσης, θα ήθελα να πω ότι ήταν συγκινητικό για μένα και ότι ο Dmytro Kuleba κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους- επανέλαβε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης “Ελευθερία ή Θάνατος”. Δείχνει αυτό ότι η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top