Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Παράθυρο» συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ 

Συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ   

Οι τουρκικές προκλήσεις  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ενώ εξετάστηκε και η πορεία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εξοπλιστικά και τουρκικές προκλήσεις στο ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,  αμέσως μετά μετέβη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκεται και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ.

Θρίλερ για τα F-16 που θέλει η Τουρκία και κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης

Η ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά, μετέδωσε σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησής τους, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική πλευρά θα ήθελε να γίνει ένα τετ α τετ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ και ότι στο παρασκήνιο υπάρχει πρόταση για συνάντηση. Όμως μένει να δούμε αν αυτή θα «κλειδώσει».

Η ελληνική πλευρά περιμένει την τελική κίνηση των Τούρκων και εκτιμά ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης και σαν ένα θετικό δείγμα  για το επόμενο διάστημα.

Έκθεση – «καταπέλτης» της ΕΕ για Τουρκία και προκλήσεις κατά Ελλάδας

Η χημεία μεταξύ των δύο Υπουργών είναι καλή και στο παρελθόν είχαν συναντηθεί, παρά την ένταση που υπήρχε τότε. Πάντα όμως υπάρχουν και επιφυλάξεις. 

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος  έχει απόψε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και αύριο με τους ομολόγους του από Αμερική, Γαλλία και Γερμανία. 

Αντικείμενο της συνόδου είναι η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και σχετική ενημέρωση θα κάνει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας που βρίσκεται στη Σύνοδο και θα παρουσιάσει τις ανάγκες της χώρας του σε όπλα και πολεμοφόδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top