Θρίλερ για τα F-16 που θέλει η Τουρκία και κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης

Οικονόμου: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το... Anadolu μιλάνε για ειλημμένη απόφαση  

Σε θρίλερ εξελίσσεται το αν θα πάρει τελικά η Τουρκία τα αμερικανικά F-16. Η τροπολογία Μενέντεζ που έβαζε συγκεκριμένους όρους δεν πέρασε από τη Γερουσία, ωστόσο, το θέμα θα πάει και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Video – vτοκουμέντο: Το τουρκικό F-16 ενώ πέφτει στο μαχητικό του Ηλιάκη!

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα πάρει πολύ χρόνο ακόμα, με τον ίδιο τον Μενέντεζ να καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, ενώ στην Αθήνα ξέσπασε νέα πολιτική κόντρα, με αφορμή αυτή τη φορά το συγκεκριμένο ζήτημα.    

ΗΠΑ: Εκτός Γερουσίας ο όρος για μη παραβιάσεις της Τουρκίας για τα F-16

«Αυτή η διαδικασία είναι μια μακρά διαδικασία, και ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές και τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών μέσα στο Κογκρέσο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.    

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ  

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα δέχεται πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τσίπρας σε Μπορέλ: Η ΕΕ να μην περιορίζεται σε δηλώσεις κατά της Τουρκίας  

«Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του "πιστού και προβλέψιμου συμμάχου" που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα» υποστήριξε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.     

«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση» 

Οικονόμου για Τουρκία: Δε θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Για «τα σύνορα της καρδιάς μας» μιλάει πάλι ο Ερντογάν
 
Οι Τούρκοι καλοδέχθηκαν σε πρώτη φάση την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας, την ώρα που ο Ερντογάν έλεγε πάλι προκλητικά ότι η Τουρκία δεν περιορίζεται στα φυσικά της σύνορα.  

Ερντογάν: Τα σύνορα της καρδιάς μας εκτείνονται σε τρεις ηπείρους

«Τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τόσο πλατιά όσο περιγράφονται από τους προγόνους  μας που μιλούσαν για 3 ηπείρους και  για 7 εποχές» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top