Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ

Κάλυψαν την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για πέντε ώρες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μία δημοσίευσή του στο  twitter έκανε γνωστό το νέο ρεκόρ αυτονομίας σε ηλεκτρικό ρεύμα που σημειώθηκε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την Ελλάδα για 5 ώρες!

Με πράσινη ενέργεια αποκλειστικά ηλεκτροδοτήθηκε η Ελλάδα για πρώτη φορά

«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ - κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μία δημοσίευσή του στο twitter έκανε γνωστό το νέο ρεκόρ που σημειώθηκε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες

Ρεκόρ παραγωγής «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα 

«Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας», υπογραμμίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top