ΑΣΕΠ: Γραπτός διαγωνισμός για να δημιουργηθεί «δεξαμενή» υποψηφίων

Θα αξιοποιηθούν για προσλήψεις την επόμενη διετία

ΑΣΕΠ: Γραπτός διαγωνισμός για να δημιουργηθεί «δεξαμενή» υποψηφίων

Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στο Δημόσιο, ετοιμάζει το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού).

Ο διαγωνισμός θα γίνει την Άνοιξη του 2023 και δεν θα περιέχει ούτε προκαθορισμένο αριθμό θέσεων, αλλά και ούτε προκαθορισμένες ειδικότητες.

Προσλήψεις: 890 νέες θέσεις για μόνιμους στο Δημόσιο

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αντλεί εργαζομένους για τα επόμενα δύο έτη (2023 και 2024), μέχρις ότου διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και καταρτιστούν νέοι πίνακες επιτυχόντων. Δηλαδή, θα γίνονται από τη λίστα των επιτυχόντων οι προσλήψεις.

Δημόσιο: Ποιοι προλαβαίνουν να βγουν με πρόωρη σύνταξη

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα πτυχία από ΑΕΙ και ΤΕΙ και, αφού ολοκληρωθεί, η εκάστοτε υπηρεσία θα δημοσιεύει προκήρυξη η οποία θα περιέχει τον αριθμό των ατόμων καθώς και τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία που ζητάει.

Υπουργικό Συμβούλιο:18.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό

Στην συνέχεια θα ανατρέχει στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και θα αντλεί αυτούς που είναι πρώτοι στη σειρά κατά προτεραιότητα και έχουν και τα απαραίτητα πτυχία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top