Τσίπρας: Θα ζητήσει ο Μητσοτάκης συγγνώμη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ;   

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τη μελέτη Λύτρα για θνησιμότητα από Covid-19  

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας  σχετικά με τη μελέτη του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, για  τη θνησιμότητα των ασθενών με Covid -19

Μελέτη Λύτρα: «Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

«"Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ" έλεγαν και "φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν" προκαλούσε ο ΠΘ στη Βουλή», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter. 

«Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δεν σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

7+1 tips για να συνυπάρχετε με τον κορωνοϊό και να ζείτε φυσιολογικά

Η έρευνα Λύτρα για τη θνησιμότητα από Covid -19  

Στο δεύτερο σκέλος της έρευνας Λύτρα  αναλύθηκαν συνολικά 14.011 διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) απεβίωσαν

Η έρευνα συμπεραίνει ότι υπάρχει επιδείνωση της θνησιμότητας των ασθενών με Covid-19, εντός και εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατά 21%, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο μελέτης. 

Αναφέρεται ακόμη ότι στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ η θνησιμότητα ήταν διπλάσια συγκριτικά με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, συσχετισμός όμως που επισημαίνεται ότι πρέπει να αξιολογηθεί με προσοχή και να συνεκτιμηθούν παράμετροι όπως η ηλικία και οι συννοσηρότητες του ασθενή με Covid-19.

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την Όμικρον 4 και την Όμικρον 5

Κριτική και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλο    

Τεκμήριο «υγειονομικού εγκλήματος με υπογραφή Μητσοτάκη» χαρακτήρισε τα στοιχεία της μελέτης του κ. Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και την επιστήμη. Είχανε τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στο Μαξίμου για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ από την πανδημία, όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη σχετική δήλωση στην Βουλή. Μπορεί μετά να παίξανε... τον μουτζούρη για το ποιος την είχε την μελέτη, αλλά το βέβαιο είναι ότι γνωρίζανε. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση αρνητών» υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top