Προσωπικός γιατρός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομ. οι εγγραφές των πολιτών

Τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα

Θάνος Πλεύρης

Τα 4.000.000 ξεπέρασαν σήμερα οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, πράγμα που καταδεικνύει την αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες, στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στο τέλος τους έτους. 

Προσωπικός γιατρός: Οι δέκα νέες ειδικότητες που εντάσσονται

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.
Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου του 2022 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.
Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες.

Πλεύρης: Δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη με τον Προσωπικό Γιατρό

Ο θεσμός του προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν σύμβουλο υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top