Οξύνεται η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές και νέο εκλογικό νόμο 

Εκλογική ετοιμότητα ζήτησε ο Τσίπρας – Οικονόμου: Ο Τσίπρας πλάθει μύθους

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων η οποία άνοιξε τη συζήτηση για αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης εξελέγη πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής 

Το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν  για την ανάγκη σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία. 

Τσίπρας από τη Βέροια: ο κ. Μητσοτάκης ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους,  όχι την απόγνωση της κοινωνίας

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας καθώς εκτιμά πως η υπόθεση των υποκλοπών μπορεί να φέρει αλλαγή του εκλογικού νόμου άμεσα και σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση να στηθούν κάλπες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού. 

«Παράθυρο» για αλλαγή του εκλογικού νόμου από κυβέρνηση

Από τη Βέροια όπου περιοδεύει σήμερα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πραγματική οικονομία.  Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας.  Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, αξιοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Είναι απερχόμενος και το γνωρίζει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. 

 

Αλέξης Τσίπρας Βέροια

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βέροια 

 

Γ. Οικονόμου: ο Α. Τσίπρας πλάθει μύθους χωρίς στοιχεία

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πλάθει μύθους, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Για το γεγονός ότι μέρα παρά μέρα προστίθεται κι ένα νέο μέλος των Κυβερνήσεών του το οποίο παρακολουθούσε, παραμένει ένοχα άλαλος» απάντησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται την υπόθεση Ανδρουλάκη με μυθεύματα»

Πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την παραβίαση του απορρήτου .

«Υπάρχουν προβλήματα στο να βγουν όλα» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή».   

«Με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενώ έντονη κριτική στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη άσκησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.   

Όλο και πιο κοντά οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Το θέμα των υποκλοπών φέρνει πιο κοντά τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου. Το ένα μετά το άλλο τα «γαλάζια» στελέχη προτάσσουν το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές σε εννέα μήνες από τώρα

«Το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, απαιτεί να βγει μια κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Και αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στην ΕΡΤ1.  

Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν του έχει ζητήσει να ετοιμάσει νέο εκλογικό νόμο.  

«Το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει κυβέρνηση… Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας θέλεις να προσθέσεις στο σύστημα αβεβαιότητα;» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top