«Παράθυρο» για αλλαγή του εκλογικού νόμου από κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Η χώρα δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια

«Παράθυρο» για αλλαγή του εκλογικού νόμου άνοιξε μετά τις τοποθετήσεις του Γιάννη Οικονόμου και του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να οδηγεί σε σταθερή διακυβέρνηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές σε εννέα μήνες από τώρα

«Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει προφανώς τους εκλογικούς συσχετισμούς και να οδηγεί σε ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις, σε κυβερνήσεις που μπορούν να παίρνουν γρήγορα θαρραλέες αποφάσεις και αντίστροφα ο εκλογικός νόμος να είναι τέτοιος, ώστε να αποτρέπει και την ακυβερνησία και το σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ αυξημένες ανάγκες ουσιαστικών αποφάσεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παράθυρο» για αλλαγή του εκλογικού νόμου άνοιξε μετά τις τοποθετήσεις του Γιάννη Οικονόμου και του Γιώργου Γεραπετρίτη

«O εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει προφανώς τους εκλογικούς συσχετισμούς και να οδηγεί σε ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις», είπε ο Γιάννης Οικονόμου / Eurokinissi

Εκλογές: Πώς η απογραφή άλλαξε τον εκλογικό χάρτη – Κερδισμένοι και χαμένοι

«Τα δεδομένα είναι γνωστά. Βαδίζουμε με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και από εκεί και πέρα προφανώς προχωράμε, κάνοντας τη δουλειά μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών και όταν έρθει η ώρα της κάλπης οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα διαλέξουν. Η κυβέρνηση προχωρά για εκλογές στο τέλος της τετραετίας με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ζητήματα που κανείς οφείλει να προσμετρά και να τους δίνει τη δέουσα σημασία που πρέπει να τους δώσει...Όταν ο πρωθυπουργός αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει για αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει ο ίδιος στο χρόνο που θα επιλέξει. Εάν το επιλέξει», πρόσθεσε.

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό, περισσότεροι οι δικαιούχοι

Γεραπετρίτης: Η χώρα δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Δένδιας: Επιστολές για τις τουρκικές προκλήσεις σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

«Αυτή τη στιγμή πορευόμαστε με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός: πρώτον, εκλογές στο τέλος της θητείας, η χώρα δεν αντέχει πρόωρες εκλογές, δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια. Και, δεύτερον, πορευόμαστε με τον παρόντα εκλογικό νόμο», είπε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έξαλλος Θεοδωρικάκος για Σοϊλού: Θλιβερά και προκλητικά ψέματα για Λαύριο

«Δεν σκέπτομαι την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκείνο το οποίο όμως σκέπτομαι είναι αυτό το κύμα σε σχέση με την κυβερνητική σταθερότητα. Δεν προβληματίζομαι για τον εκλογικό νόμο, έχω τη βαθύτατη πεποίθηση ότι όταν έλθει η ώρα, ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει ποιος είναι εκείνος που πραγματικά εισφέρει στη χώρα και ποιος όχι. Η χώρα δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια», πρόσθεσε, φέρνοντας το παράδειγμα της κυβερνητικής αστάθειας στην Ιταλία, «που έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλη διολίσθηση της οικονομίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top