«Πληρωμένη» απάντηση Δένδια σε Ακάρ: τουρκικές αντιλήψεις άλλων αιώνων    

Οι προκλητικές «συστάσεις» του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα  

«Πληρωμένη» απάντηση από την ελληνική πλευρά δια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που μίλησε για αντιλήψεις που ανήκουν σε άλλους αιώνες και δεν μας αγγίζουν, έλαβε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που «συνέστησε» στην Ελλάδα «να μαθαίνει από την Ιστορία».      

Ο Δένδιας ξεμπρόστιασε τους Τούρκους με χάρτες και αποδείξεις!  

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μία σταθερή θέση. Δεν παρασύρεται σε κλιμάκωση (, δεν επιδιώκει ρητορική όξυνση, δεν πιστεύει σε αυτή την αντιμετώπιση των πραγμάτων. Η Ελλάδα έχει μια σαφή αντίληψη βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Δεν πρόκειται εμείς να διολισθήσουμε προκαλούμενοι σε μια ρητορική όξυνση. Δε μας αφορούν αυτά τα πράγματα. Ανήκουν σε άλλους αιώνες, σε άλλες εποχές, σε αντιλήψεις αυτοκρατοριών που δε μας αγγίζουν» τόνισε ο κ. Δένδιας από το Ζάγκρεμπ, όπου παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση της Κροατίας στην ετήσια σύνοδο.    

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ   

Ο Χ. Ακάρ, ανήμερα της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071) και τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έδωσε συνέντευξη στη Hurriyet από το γραφείο όπου ο Μουσταφά Κεμάλ είχε δώσει την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων και ανέφερε προκλητικά για την Ελλάδα:   

Τουρκία: Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας από το γραφείο του Ατατούρκ

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top