Μητσοτάκης από Κατάρ: Πύλη εισόδου ενέργειας στην Ευρώπη η Ελλάδα

Στο Κατάρ για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο

Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στάθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο χωρών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Κατά τη συνάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στον τουρισμό, τις υποδομές, τη γεωργία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις επιστήμες.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αναγνώρισε, εξ άλλου, τον ρόλο του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης Αl-Ula και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ντόχα και του Εμίρη προσωπικά στη διαχείριση κρίσεων, όπως στο Τσαντ, στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.

Μητσοτάκης Κατάρ

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά η Ελλάδα

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου και της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Μητσοτάκης: Ιστορική μέρα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τζάνι Ινφαντίνο

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τζάνι Ινφαντίνο

Είναι επίσημο: Εκτός διοργανώσεων FIFA και UEFA η Ρωσία

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top