Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη: Η δήλωση στους NYT που άναψε φωτιές

«Υποκρίνεστε ότι δεν καταλάβατε τι είπα», απαντά ο υπουργός

Άδωνις Γεωργιάδης

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αφορμή για τη νέα ένταση υπήρξε μία δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε άρθρο των New York Times και η αναφορά του σε Ρωσία και Τουρκία.

Τσίπρας: Τελευταία ευκαιρία για Μητσοτάκη να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια

«Αν ήμουν ο κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν οι κυβερνήσεις που ήταν αντίθετες στη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει πως ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν κατηγορεί τη Ρωσία για τις υποκλοπές, σημείωσε ωστόσο ότι η χώρα είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν, συμπληρώνοντας: «Αν το έκαναν στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν τώρα;», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό συναδέλφων μου βουλευτών

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κρύβεται η Τουρκία πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός

«Κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση να αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, η Ελλάδα διασύρεται περισσότερο διεθνώς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλεκτρονική απάτη: Πώς κλέβουν στοιχεία μας από Whatsapp, Viber, Instagram

«Η Ελλάδα του "επιτελικού κράτους""μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και αυταρχικής διακυβέρνησης με αδιαφανείς πρακτικές», αναφέρει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως η απάντηση της κυβέρνησης για το θέμα «παραμένει η επίκληση του "εξωτερικού εχθρού" όπως διαφάνηκε και χτες με τις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου».

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ

«Ο κ. Μητσοτάκης γελοιοποιήθηκε με τις διαρροές περί ουκρανικών και αρμενικών υπηρεσιών και τη δήθεν εμπλοκή Ανδρουλάκη σε σκοτεινούς φιλοκινεζικούς κύκλους. Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

«Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του "εσωτερικού εχθρού" που εξυπηρετεί "σκοτεινές δυνάμεις". Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά ευθεία επίθεση στην ελληνική Δημοκρατία και η διαλεύκανσή του είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Συντηρούν σκόπιμα ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατο» εχθρό

«Για να καλύψει τις δικές της βαρύτατες ευθύνες, η κυβέρνηση της ΝΔ, σκόπιμα και μεθοδικά, συντηρεί, ημέρες τώρα, ένα θρίλερ κατασκόπων με "αόρατους εχθρούς», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

«Πρώτα ήταν η αναφορά σε Ουκρανία και Αρμενία, που διαψεύστηκε από τις πρεσβείες τους, διασύροντας τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και οι αόριστες υπόνοιες για την Κίνα. Τώρα, στον κατάλογο των αστήρικτων ισχυρισμών, προστίθενται η Ρωσία και η Τουρκία -σε μια κορυφαία διεθνή εφημερίδα από έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης», υποστηρίζει ο κ. Μάντζος.

«Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ "κλείνει το μάτι" στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια. Αυτή, όμως, η επιλογή αυτοσυντήρησης δεν προσβάλλει απλώς τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά θίγει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας», καταλήγει.

Γεωργιάδης: «Υποκρίνεστε ότι δεν καταλάβατε τι είπα στους New York Times»

Τη δική του απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις που παραχώρησε στους New York Times.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τί είπα στους New York Times: «δυνάμεις εκτός της Χώρας μας, όπως η Ρωσία του Πούτιν ή η Τουρκία του Ερντογάν θα έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αν η Ελλάδα είχε πολιτική αστάθεια''. Αμφιβάλλει κανείς για αυτό στα σοβαρά;», σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top