Τσίπρας: Τελευταία ευκαιρία για Μητσοτάκη να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια

«Βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» αναφέρει σε άρθρο του

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση» εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως ο πρωθυπουργός έχει «μια τελευταία πολιτική ευκαιρία» του πρωθυπουργού «να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια», με την επιλογή ης ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού».

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ

«Αν δε το πράξει, μπορεί να φαντασιώνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε πτήση, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Που στο τέλος της θα έχει αναπόφευκτα την πρόσκρουση», υπογραμμίζει.

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό συναδέλφων μου βουλευτών

Ο ίδιος τονίζει πως «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία». Όπως αναφέρει, «αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» με «σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία».

Τι λέει για το θέμα των παρακολουθήσεων

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις “νόμιμες” και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος. Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Όχι μόνο γιατί ως Πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από τη πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο, ο ίδιος, την ευθύνη της ΕΥΠ», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: «Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης»

Παράλληλα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη “χούντα του Μαξίμου”, που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε».

Ηλεκτρονική απάτη: Πώς κλέβουν στοιχεία μας από Whatsapp, Viber, Instagram

Τέλος, καταγγέλλει «δημόσια ψέματα» από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τονίζει πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία για τις προθέσεις αλλά και την ενοχή, τόσο των ιδίων όσο και του πολιτικού τους προϊστάμενου».

Καταλογίζει, δε, στον κ. Μητσοτάκη ότι «αποφεύγει να απαντήσει» στα κρίσιμα ερωτήματα, «μεγεθύνοντας» τις «υποψίες» ότι «δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα “ανέμελος” πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top