ΝΔ-παρακολουθήσεις: Οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης - Αυτονόητη η Εξεταστική

Στη σημερινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ζητεί παραίτηση Μητσοτάκη, παρέμβαση του εισαγγελέα ΑΠ στην ΕΥΠ και εξεταστική επιτροπή από την παρούσα Βουλή και δεσμεύεται για προανακριτική επιτροπή από την επόμενη Βουλή, απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

Όπως σημειώνει, η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε ήδη από χθες, είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που θέτει ο νόμος και η φύση των ζητημάτων. «Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού  που επιδείχθηκε.

Η κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα, πόσω μάλλον τέτοια, με θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας αυστηρά όσα ορίζει ο νόμος».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, «όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Προανακριτική Επιτροπή, οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει υπουργούς της κυβέρνησής του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος».

Ντόμινο εξελίξεων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης - Αυτονόητη η Εξεταστική, δέσμευση για Προανακριτική

«Οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη, και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το ελληνικό Watergate δεν μπορούν και δεν πρόκειται να συγκαλύψουν αυτό που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αντιληφθεί: Ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την πρωτοφανή απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με την Πολιτική Γραμματεία του, ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που μετέφερε την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου, και μάλιστα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία. «Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής ενός καθεστώτος εξουσίας που λειτουργεί ενάντια στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, ενάντια στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για διαρροές και παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για την παραΕΥΠ και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator.

Το ελληνικό Watergate έχει την υπογραφή του.

Αν λοιπόν κάποιος οφείλει να παραιτηθεί για τη προφανή δημοκρατική εκτροπή, αυτός δεν είναι ο διοικητής της ΕΥΠ, ούτε ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top