Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά θα τη μάθει

Νέες απειλές από τον Τούρκο Πρόεδρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι TRT είπε: «Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Η Τουρκία έστειλε 20 F-16 στο Αιγαίο – Σκληρές αερομαχίες με ελληνικά

O Tούρκος πρόεδρος επανέλαβε εκ νέου τη θέση της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκαννήσων, ενώ μάλιστα εξέφρασε για ακόμα μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης

Παράλληλα, είπε πως με τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα, παραβιάζει τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης, όσο και τη Συνθήκη του Παρισιού.

Συνάντηση Μητσοτάκη με νέους εργαζόμενους: Τι είναι ο ατομικός κουμπαράς

«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: "Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις"; Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top