Μιχαηλίδου: Εκκενώσαμε άμεσα τις δομές στην Πεντέλη λόγω της πυρκαγιάς  

Ποια ιδρύματα εκκενώθηκαν και ο αριθμός των ατόμων που μεταφέρθηκαν 

Δόμνα Μιχαηλίδου

Για «άμεση παρέμβαση» έκαναν λόγο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, σχετιικά με την προστασία όλων των ωφελουμένων και των εργαζομένων δομών ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πεντέλη και τις όμορες περιοχές. 

Φωτιά Πεντέλη: Η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από το απόγευμα της Τρίτης, που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Σταμάτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις δομές και τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, με σκοπό τον εντοπισμό των δομών που διατρέχουν κίνδυνο, την εκκένωσή τους και την ασφαλή μεταφορά κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου. 

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη - Μικρές εστίες σε Διώνη και Δασαμάρι

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μεταφερθεί 

Μέχρι τώρα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχουν μεταφερθεί έγκαιρα σε ασφαλές περιβάλλον: 

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους ορφανοτροφείου μετά τη μήνυση Μιχαηλίδου 


- τα 35 βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Τα παιδιά φιλοξενούνται στο Κέντρο βρεφών Μητέρα στο Ίλιον. 


- οι 47 ωφελούμενοι του Γηροκομείου ΑΡΗΤΗ. Από αυτούς, 6 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 4 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Στέφανου. 


- οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Από αυτούς, 2 άτομα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής, 10 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της Περιφέρειας άμεσα στο δημοτικό γυμναστήριο μπάσκετ Σπάτων, όπου και παραμένουν με ασφάλεια. 


Η υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας επισκέφτηκαν το δημοτικό γυμναστήριο Σπάτων, όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά οι ωφελούμενοι με αναπηρία και έχει εξασφαλιστεί φαγητό, κρεβάτια, στρώματα και ό,τι χρειάζεται, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αργότερα, η υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όπου είδε τα όλα παιδιά που έχουν μεταφερθεί προσωρινά εκεί και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τον Γιάννο Λίβανο, πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, για τον άρτιο συντονισμό του σε αυτή την έκτακτη ανάγκη. 

Μιχαηλίδης: Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον  

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Όλοι οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι των δομών μας βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενεργήσαμε αποτελεσματικά, ώστε η υγεία και η ζωή των ευάλωτων συμπολιτών μας να μην διατρέξουν κίνδυνο. Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους των δομών μας, τους πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα άμεσα αντανακλαστικά και τη συνέπειά τους σε αυτή την παρά πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top