Μητσοτάκης: «Ισότητα στην Παιδεία δε σημαίνει εξίσωση προς τα κάτω»

«Στόχος του ν/σ για τα ΑΕΙ η απόκτηση γνώσης»

Μητσοτάκης Βουλή

Με αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε το πρωί ο όμιλος Real Group, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δε φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες», είπε.

Νέα διαβεβαίωση Μητσοτάκη: εκλογές στο τέλος της τετραετίας   

 Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Ο στόχος όλων όσοι θα ωφεληθούν από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η απόκτηση γνώσης κι οι καλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής καταξίωσης. Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο, το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώνεται».

Αύξηση ειδικοτήτων ΙΕΚ και θέσεων στο Παράλληλο Μηχανογραφικό

«Το νέο τοπίο ολοκληρώνεται από τα 120 πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που τυγχάνουν μεγαλύτερης ανταπόκρισης από την ελληνική κοινωνία. Η επιλογή μας να δώσουμε προτεραιότητα στην δημόσια παιδεία δεν ήταν τυχαία. Νοιάζομαι για τους νέους, δεν είναι να τους χαϊδεύω τα αυτιά και να τους στρέφω σε σχολές που δεν έχουν αύριο, αλλά σε αυτές που έχουν πραγματικές πιθανότητες στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: 

«Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το νέο νομοσχέδιο που διευρύνει την ισχύ του δημόσιου πανεπιστημίου, οδηγώντας την ανώτατη παιδεία να ξανασυναντηθεί με τις βασικές αρχές της στη νέα εποχή».

Κεραμέως στο Star: «Το νομοσχέδιο προβλέπει πιο ποιοτικά πανεπιστήμια»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας απηχούν τα άρθρα του νομοσχεδίου, εξ ου και η απήχηση τους υπερβαίνει τα κομματικά όρια» ενώ επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

«Ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 4 συμφωνούν με το ελληνικό “Εράσμους”, 4 στους 5 με την καθιέρωση της πρακτικής άσκησης. Είναι η κατάλληλη πρωτοβουλία στην κατάλληλη στιγμή, είναι η ώρα και η αξιωματική αντιπολίτευση να ακούσει τις απόψεις των φίλων της» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ο Βερναρδάκης και ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το βίντεο του Βερναρδάκη στο TikTok εναντίον της Νίκης Κεραμέως.

«Πού είναι ο αρχηγός σας σήμερα; Γιατί δεν είναι εδώ; Βλέπει τον Λυμπερόπουλο; Θα σας πω γιατί δεν είναι εδώ. Διότι θα αναγκαζόταν να μιλήσει για τις αθλιότητες του κυρίου Βερναρδάκη. Θα έρθει όμως. Είμαι περίεργος, αν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει το θάρρος να το κάνει.

Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτός ο “βερναρδακισμός” είναι ένας “πολακισμός”. Είναι Συριζαϊκός Φαρισαϊσμός. Είναι ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Κι είχα πει ότι θα δηλητηριάσει την πολιτική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δυστυχώς δεν είναι εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας. Το διαβόητο ηθικό πλεονέκτημα. Πριν από τον Βερναρδάκη είχαμε κι άλλες αθλιότητες κατά της υπουργού. Εσείς δεν λέγατε κύριε Φίλη ότι τα δύο της παιδιά θα θυμούνται ότι κατέσφαξε χιλιάδες παιδιά;», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top