Κεραμέως στο Star: «Το νομοσχέδιο προβλέπει πιο ποιοτικά πανεπιστήμια»

Διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, και αλλαγές στην εκλογή Πρυτανέων

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κριτική που δέχεται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας μίλησε σήμερα ο Νίκη Κεραμέως στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Γιώργο Ευγενίδη. Η υπουργός είπε πως το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπει στα ΑΕΙ τις επόμενες εβδομάδες. 

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε την αποφασιστικότητά της για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα πανεπιστήμια. Από ΤΟΝ Αύγουστο του 2019 περάσαμε την αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου στην πραγματική του έννοια. Αν σήμερα μιλάμε για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, μιλάμε γιατί η κυβέρνηση βάσει του νόμου αυτού, έβαλε τέλος σε μία κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια», δήλωσε αρχικά η Νίκη Κεραμέως. 

Θεοδωρικάκος στο Star: Όλο το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η υπουργός πιστεύει πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στα πανεπιστήμια και «για αυτό τον λόγο θα υπάρξει η πανεπιστημιακή αστυνομία». Τόνισε πως η λειτουργία της θα είναι αποτρεπτική και πως οι αστυνομικοί δε θα φέρουν όπλα. Η ειδική ομάδα, που έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της, θα μπει στα ΑΕΙ εντός του καλοκαιριού. 

Οι μεταρρυθμίσεις του νομοσχεδίου: Διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, και αλλαγές στην εκλογή Πρυτανέων και παρατάξεων 

Πάντως, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας φέρνει αλλαγές και στην εκλογή των Πρυτανέων ενώ αλλάζει ο τρόπος εκλογής και των φοιτητικών παρατάξεων.

Πολλοί κατηγορούν την υπουργό πως οι πρακτικές αυτές είναι ιδιαίτερα ιδεοληπτικές: «Πόσο ιδεοληπτικό είναι να έχει ένας φοιτητής τη δυνατότητα να πάει για ένα εξάμηνο και σε ένα άλλο πανεπιστημιακό τμήμα; Δε νομίζω πως μια τέτοια πολιτική έχει αριστερό η δεξιό πρόσημο. Δίνονται περισσότερες δυνατότητες για τους φοιτητές μας» σχολιάζει η ίδια. 

Αλλαγές στα πανεπιστήμια: Τι είναι το διπλό, το κοινό και το minor πτυχίο

Η Νίκη Κεραμέως περιέγραψε όλες τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει το νομοσχέδιο, όπως τα διπλά και τα κοινά πτυχία, το εσωτερικό Erasmus:

«Το νομοσχέδιο προβλέπει πανεπιστήμια πιο ποιοτικά, πιο αξιοκρατικά, πιο λειτουργικά και πιο εξωστρεφή, με μεγαλύτερη σύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία», καταλήγει η Νίκη Κεραμέως. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top