Επέμεινε ο Μητσοτάκης στη Βουλή: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας 

«Πηγή αστάθειας η απλή αναλογική – Αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές»   

Επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, παρά το «προεκλογικό κλίμα» που έχει δημιουργηθεί, κατά την τριτολογία του στη Βουλή με την οποία ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. 

«Μάχη» Μητσοτάκη - Τσίπρα  στη δευτερολογία στη Βουλή 

Απαντώντας συγκεκριμένα στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα ότι είναι «παράγων της αστάθειας», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τριτολογία του στις εκλογές, τον χρόνο που θα διεξαχθούν και στην αυτοδυναμία, ενώ δεν απέκλεισε νέα «διεύρυνση» της αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ, που όπως είπε θα προκύψει μετά τις δεύτερες εκλογές, με στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους.  

Τσίπρας: «Παίζετε με το κρίσιμο θέμα των εκλογών»  
         

Ο πρωθυπουργός τόνισε συγκεκριμένα στη σχετική αναφορά του: 

«Είπατε ότι είμαι παράγων της αστάθειας. Θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Η απλή αναλογική είναι ο παράγων αστάθειας κυριε Τσίπρα που θεσμοθετήσατε. Είναι βόμβα».

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από 1η Ιανουαρίου 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: « Η ΝΔ στο θέμα αυτό είναι σαφής. Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, από δυνάμεις που κινούνται γρήγορα. Και όταν η κυβέρνηση είναι από ένα κόμμα μπορεί να προσελκύσει στελέχη που δεν ανήκουν στο κόμμα. Άρα η πηγή  αστάθειας είναι η απλή αναλογική. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας αυτή η βόμβα θα αδρανοποιηθεί. Και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top