«Μάχη» Μητσοτάκη - Τσίπρα  στη δευτερολογία στη Βουλή 

Οι αναφορές στο δημοψήφισμα και στο πότε θα γίνουν οι εκλογές   

Σε νέα πολιτική «μάχη» μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εφ΄όλης της ύλης εξελίχθηκαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της  κυβέρνησης. 

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από 1η Ιανουαρίου

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο δημοψήφισμα του 2015 για το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή         

«Σας κυνηγάνε οι Ερινύες για το δημοψήφισμα»

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες ερινύες για όσα έγιναν τον καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Δεν έχετε ίδια ερμηνεία για το πώς κατέληξαν μετά το δημοψήφισμα.

Να θυμηθούμε τι έγινε. Προκαλέσατε ή δεν προκαλέσατε εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να σκίσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αν η χώρα ήταν χρεοκοπημένη γιατί εξαπατήσατε τη χώρα; Γιατί είπατε τέτοια ψέματα; Ο ελληνικός λαός δεν τα έχει ξεχάσει.

Οδηγήσατε τον ελληνικό λαό στην κάλπη για να πει ένα μεγαλοπρεπές όχι και να έρθετε μία εβδομαδα μετά να κάνετε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί γιατί υποχωρήσατε.

Πήγατε μετά από 14 ώρες υπερήφανης διαπραγμάτευσης και μας φέρατε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί είστε περήφανος; Γιατί τους είπατε ψέματα τρίτη φορά; Τι ακριβώς θυμούνται οι Ελληνες από την 4ετή σας διακυβέρνηση;

Για να πάμε σε αυτά τα καφενεία που λέτε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Από τα δικά σας στα 4 χρόνια τι θυμούνται οι Έλληνες; Όταν έρχεστε και υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο ίσως κάποιοι ψηφοφόροι να κάνουν προβολή και να πουν λες να ξανακυβερνήσουν αυτοί οι δύο; Όταν τους έρχεται αυτή η σκέψη, θα αναπολούν με μεγαλύτερη ένταση τους καταστροφικούς σας χειρισμούς.

Υπερασπίζεστε μία περίοδο που διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Να θυμίσω τι έλεγε ο σύντροφός σας κ. Μελανσόν. Όλους καταφέρατε να τους εξαπατήσετε κ. Τσίπρα. Και γι'αυτό θέλετε να είστε υπερήφανος.

Για τις εκλογές θα ξαναπώ ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε. Τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα; Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα”.

Όσον αφορά το δίλημμα των εκλογών   

Κύριε Τσίπρα αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση.

Να δούμε τι έγινε ή δεν έγινε στην Μαδρίτη. Εάν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία θα ήμασταν η μοναδική χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα; Θα είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Τότε θα ήμαστε πιο κοντά στο στρατόπεδο του δυτικού κόσμου ή του Πούτιν;

Θέλετε δηλαδή μέσα από τη λογική του επιτήδειου ουδέτερου να εξισώσετε το θύμα με το θύτη και να μας τοποθετήσετε με τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όχι, είμαστε με το δίκαιο, με τον αμυνόμενο, με την ευρωπαίκή ένωση και το ΝΑΤΟ. Έχουμε ένα ακόμα λόγο να είμαστε ξεκάθαροι γιατί άλλες φαντασιώσεις μπορεί να πάρουν θάρρος και να επιδιώξουν να κάνουν τα ίδια. Είμαι πολύ σαφής σε τι ακριβώς αναφέρομαι.

Είπατε ότι η χώρα βγήκε ζημιωμένη από τη Μαδρίτη. Τι αποφασίστηκε ακριβώς; Πρώτον η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε ή δεν είστε υπέρ; Αν ήσαστε πρωθυπουργός θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά; Γιατί αποτέλεσε ήττα το γεγονός ότι στο νέο στρατηγικό δόγμα γίνεται ρητή αναφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας; Τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία, η οποία ανέκρουσε πρύμναν και πήρε πίσω το βέτο με αντάλλαγμα τι ακριβώς;». 

Για τη Novartis  

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για τη Novartis ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος, και προσέθεσε ότι «ο κ.Παπαγγελόπουλος είναι υπόδικος, θα δικαστεί δεν θα τον καταδικάσω εγώ, ούτε θα τον αθωώσω. Θεωρείτε κ.Τσίπρα άξιο χειροκροτήματος ότι δυο υπουργοί σας θα καταλήξουν στο ειδικό Δικαστήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. 

Επισήμανε ότι το βούλευμα για τη Novartis «ενδεχομένως να ακυρώνει ένα μέρος του κατηγορητηρίου, αλλά είναι πολύ βαρύ το κατηγορητήριο».

Τσίπρας: Τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων  

Για «τριπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους «εξαπάτησε προεκλογικά» όταν χαρακτήριζε, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ψίχουλα» τα κοινωνικά μερίσματα και τη μόνιμη 13η σύνταξη, «την οποία είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει, αλλά κατάργησε», «για να καλύψετε την τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης». Υποστήριξε ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους για δεύτερη φορά στην περίπτωση των αναδρομικών που αποφάσισε το ΣτΕ και «αφού τους πετσοκοκόψατε τα αναδρομικά», «τώρα τους λέτε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναδρομικά μόνο όσοι έκαναν προσφυγή». Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να πει ότι θα δοθούν τώρα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Τσίπρας: «Παίζετε με το κρίσιμο θέμα των εκλογών»

Η τρίτη «εξαπάτηση», τόνισε, αφορά στη σημερινή υπόσχεση ότι από 1/1/23 θα έχουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Σημείωσε ότι από την εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνονται οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 χιλ και ότι η εισφορά αλληλεγγύης γι' αυτούς ειναι μόλις 2,2%, για να τονίσει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δηλαδή το 66% των συνταξιούχων, δεν θα πάρουν τίποτα απ' την εξαγγελία που κάνατε».

Μίλησε για εξαπάτηση ακόμα και σε σχέση με το χρόνο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. «Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα έχουν μεσολαβήσει εκλογές έως την 1/1/23; Επειδή μας είπατε γελώντας "στο τέλος της 4ετίας"; Ποιος σας πιστεύει; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Αν είναι στο τέλος της 4ετίας, γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις;»

«Μαζέψτε τους λοιπόν, μαζέψτε και τους βουλευτές σας. Έχετε οδηγήσει σε τρομακτική και πρωτοφανή πολιτική αστάθεια τη χώρα και έρχεστε και μας λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο», είπε. «Βγείτε και πείτε στους συνταξιούχους, όχι από την 1/1/23 η κατάργηση της εισφοράς, αλλά από την 1η Αυγούστου», υπογράμμισε.

Επιπλέον, είπε αναφορικά με τον «ισχυρισμό ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια», πως «ελάχιστες αυξήσεις της τάξης 4%» θα δουν από τον Δεκέμβριο μόνο 1 εκατ. συνταξιούχοι, ενώ δεν θα δουν αυξήσεις 1 έως 1,2 εκατ. συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top