Θερινός συναγερμός στα κόμματα για πρόωρες εκλογές νωρίς το φθινόπωρο!  

Το σχέδιο της κυβέρνησης, οι περιοδείες και οι περιφέρειες – «κλειδιά»    

Το φθινόπωρο αποτελεί τον άγνωστο «Χ» στην εξίσωση των πρόωρων εκλογών. Οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών και των στελεχών των κομμάτων που «οργώνουν» την περιφέρεια, αλλά και οι οδηγίες για επιστροφή των βουλευτών αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, τρέφουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Οι πιθανές ημερομηνίες τοποθετούνται στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτωβρίου. 

Έντονα σενάρια για πρόωρες εκλογές – Οι ημερομηνίες που συζητούνται
 

Περιοδείες και σενάρια πρόωρων εκλογών
 

Με περιοδείες Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ανδρουλάκη προετοιμάζονται τα τρία μεγαλύτερα κόμματα για το πιθανό πλέον ενδεχόμενο για εκλογές το φθινόπωρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου στο  ρεπορτάζ της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 21 περιοδείες έχουν προγραμματιστεί έως τα τέλη Ιουλίου από «γαλάζια» στελέχη.  

Ανάμεσα σε αυτές:  
•    22 Ιουνίου-  Άρτα
•    23 Ιουνίου -  Λακωνία 
•    24 Ιουνίου -  Ρόδο

Οι ημερομηνίες που προκρίνουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών είναι  18 ή 25 Σεπτεμβρίου ή η πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι οι εκλογές θα είναι διπλές λόγω της απλής αναλογικής.  

Πολιτικές κόντρες με φόντο τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφείς εντολές στα στελέχη του, έως τον Αύγουστο να κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Οι διακοπές των στελεχών θα περιοριστούν και μετά τον  15αύγουστο θα πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους. 

πρόωρες εκλογές: οι οδηγίες Τσίπρα

πρόωρες εκλογές: οι οδηγίες Τσίπρα  

Θετικός στον Covid ο N. Aνδρουλάκης ακύρωσε την περιοδεία του  

Το θετικό τεστ κορωνοιού του Νίκου Ανδρουλάκη οδήγησε στην αναβολή της περιοδείας του στο Χαλάνδρι.Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Κω επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας  ότι «βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να συγκρούεται με τον  κ. Τσίπρα για να τρομοκρατεί τους κεντρώους και προοδευτικούς ψηφοφόρους, στον  δρόμο της επαναφοράς μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου».


Στο δρόμο για τις εκλογές το κυβερνών κόμμα βγάζει όλα τα στελέχη του σε περιοδείες μέσα στο καλοκαίρι. Σε ποιές περιοχές και σε ποιές κοινωνικές ομάδες ρίχνει το βάρος θα μας πει ο Πέτρος Μποτσαράκος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις εκλογές 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o αρχισυντάκτης του πολιτικού – οικονομικού ρεπορτάζ Πέτρος Μποτσαράκος, τo μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη λεγόμενη μεσαία τάξη που θα κρίνει το εκλογικό βαρόμετρο της Αττικής. Ειδική καμπάνια θα γίνει για τους 400.000 νέους ψηφοφόρους, εκλογικό κοινό στο οποίο η ΝΔ μειοψηφεί, καθώς και στους 500.000 αγρότες  που θα κρίνουν τη μάχη της περιφέρειας

Οι περιφέρειες – «κλειδιά» 

Το βάρος πέφτει στις περιφέρειες που έχασε η ΝΔ το 2019, όπως η Δυτική Αττική όπου τώρα υπάρχει και πιο έντονο το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά και οι 4 νομοί της Κρήτης που χάθηκαν το 2019 και τώρα ελπίζει να κερδίσει 2 ή 3, καθώς μπαίνει στο παιχνίδι  και ο παράγων Ανδρουλάκης. 

πρόωρες εκλογές; Οι περιφέρειες - κλειδιά

πρόωρες εκλογές; Οι περιφέρειες - κλειδιά 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ειναι υποψήφιος στην Κρητη αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, μια περιφέρεια που ενώ την κέρδισε το 2019, τώρα υπάρχει λόγω των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης. Προβληματισμός υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφεται ισχυρή αντισυστημική ταση.

εκλογικές περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης: Τα προβλήματα

εκλογικές περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης: Τα προβλήματα  

Το επικρατέστερο σενάριο για πρόωρες εκλογές

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με συνομιλητές του εξακολουθεί να λέει πως έχει πρόθεση να κάνει εκλογές στο τέλος της 4 ετίας, όλα όμως θα κριθούν τον Αύγουστο και τότε θα  παρθεί η απόφαση αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top