Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά

«Να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας»

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, διαμηνύοντας παράλληλα πως «η άμυνά μας απέναντι σε αναθεωρητικές διαθέσεις είναι το διεθνές δίκαιο, είναι οι συμμαχίες μας, η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ξαφνικά o Ακάρ αλλάζει στάση: «Να συζητήσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα»

«Με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής. Εκτιμώ όμως ότι αυτή η προσέγγισή μας είναι η ορθή και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά. Κρατώντας πάντα ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας, οι οποίοι, άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν», είπε ο πρωθυπουργός.

ΗΠΑ: Η απάντηση σε Τούρκο δημοσιογράφο για τα ελληνικά νησιά

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου είναι μια ευκαιρία «να επανεπιβεβαιώσουμε τον κοινό μας συντονισμό για τις γεωπολιτικκές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και να συντονίσουμε τη δράση μας απέναντι στην αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο». 

Ευρωπαϊκές συμμαχίες - μήνυμα στην Άγκυρα «χτίζει» ο Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «η όλη διαχείριση μιας ρητορικής ξένης προς τη νοοτροπία μας από την ελληνική κυβέρνηση είναι τέτοια που αποδυναμώνει και εξουδετερώνει τους στόχους που κάποιοι με αναθεωρητικές απόψεις να έχουν».

«Η ίδια πολιτική ακολουθείται από εμάς», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ηχηρά μηνύματα από τις Συνόδους Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για την αποφυγή προκλήσεων «που αμφισβητούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top