Ευρωπαϊκές συμμαχίες - μήνυμα στην Άγκυρα «χτίζει» ο Μητσοτάκης

Ραντεβού με Ντράγκι στη Ρώμη με την Τουρκία στο «μενού»

Μπορεί να είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να πέσουν κάπως οι τόνοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, «ζεσταίνει» τις ευρωπαϊκές συμμαχίες της χώρας μας ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπως μετέδωσε π  Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με  τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Σύντομη χειραψία Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αχρίδα

Και σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 του μήνα, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και η τουρκική προκλητικότητα, καθώς πρέπει να σταλεί και ένα ευκρινές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Άγκυρα. Ο τόνος του μηνύματος, βεβαίως, θα εξαρτηθεί από τη στάση της Τουρκίας ως τότε. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα το κάνει και αύριο θα είναι στην Κύπρο, όπου θα συζητήσει με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τις κινήσεις συντονισμού των δύο χωρών, ώστε να πάμε με ενιαία γραμμή. 

Σύντομη συνάντηση και θερμή χειραψία για Παναγιωτόπουλο - Ακάρ

Ραντεβού με Ντράγκι στη Ρώμη

Στο ημερολόγιο όμως, προστέθηκε και ένα ακόμα ενδιαφέρον ραντεβού. Την ερχόμενη Τετάρτη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Ρώμη, για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Οικονόμου: Η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη στα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Βεβαίως, θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως η ενέργεια και η Ουκρανία, θα πέσει όμως στο τραπέζι και το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς κανείς δεν θέλει αυτή την περίοδο αστάθεια τόσο στην Ανατολική  Μεσόγειο όσο και εντός του ΝΑΤΟ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top