Οικονόμου: Η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη στα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5 Ιουλίου

Νέα, σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα, που συνεχίζει τις προκλήσεις και την εμπρηστική ρητορική, έστειλε η Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών, απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι πιθανό – κατά την κυβέρνηση – να μεταφέρει η Τουρκία την ένταση στο πεδίο, είπε πως η χώρα είναι ανυποχώρητη σε θέματα κυριαρχίας.

Σύντομη συνάντηση και θερμή χειραψία για Παναγιωτόπουλο - Ακάρ

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να εκπέμπουμε πολύ καθαρά και σαφή μηνύματα. Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί ή θα ενισχύσει την ένταση στην περιοχή μας. Οι θέσεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Τις επικοινωνούμε στους συμμάχους και εταίρους μας και βλέπουμε με ικανοποίηση την απήχηση να διευρύνεται. Η χώρα είναι ανυποχώρητη στα θέματα κυριαρχίας. Έχουμε τους συμμάχους στο πλευρό μας και την αποτρεπτική ικανότητα να αποτρέψουμε κάθε πρόκληση», υποστήριξε.

Τουρκία: Νέα επίθεση στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας

Όπως είπε, το Διεθνές δίκαιο υπερτερεί κάθε προσπάθειας κατασκευής μίας πραγματικότητας της Τουρκίας στα δικά της μέτρα. «Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί δε μπορούν να σταθούν απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες», σημείωσε.

ΕΕ σε Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές, αλλιώς θα έχετε κατάλληλη απάντηση

Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5 Ιουλίου

Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει την Τρίτη 5 Ιουλίου (10:30 τοπική ώρα) θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στεφανής: «Ψάχνεται» για επεισόδιο ο Ερντογάν

«Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει επιτεύγματα κυβέρνησης για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία αλλά και σχεδιασμό και προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Συνήγορος» του Ερντογάν ο Γ.Γ. ΝΑΤΟ- «Αδειάζει» Φινλανδία - Σουηδία

Εξάλλου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης και 24ης Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top