Παππάς και Καλογρίτσας παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο

Θα δικαστούν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016

Με δικαστικό βούλευμα παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς - Βίντεο από Mega

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται αμετάκλητα στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Παραπομπή Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Φωτογραφία αρχείου από  Eurokinissi

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται ως συνεργός και ο επιχειρηματίας- εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Νίκος Παππάς: Στον Άρειο Πάγο για να απολογηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όταν μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

Χρήστος Καλογρίτσας

Φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για Παππά

Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top