Νίκος Παππάς: Στον Άρειο Πάγο για να απολογηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες

Θα δώσει εξηγήσεις για τον διαγωνισμό του 2016

Νίκος Παππάς

Στον Άρειο Πάγο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016, θα βρεθεί ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός θα απολογηθεί στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, μετά την δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Βουλή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Σύμφωνα με την κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο κ. Παππάς, είχε κεντρικό ρόλο σε σχέδιο χρηματοδότησής του, ώστε να περάσει στα χέρια του τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. 

«Περούκα Gate»: Άρση βουλευτικής ασυλίας για Νίκο Παππά

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας στην απολογία του.

Ο Νίκος Παππάς αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας και τονίζει πως «η εν λόγω αιτίαση αποτελεί ένα ξεκάθαρο βιασμό της λογικής».

Μετά το τέλος της ανάκρισης, η υπόθεση θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το αν θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top