Δένδιας από το Βελιγράδι: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας 

Τι απάντησε στο νέο παραλήρημα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας 

Κανονικό παραλήρημα έχει ξεκινήσει στην Τουρκία μετά την επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα και την ανάρτηση του με φωτογραφία της ελληνικής σημαίας. «Η Ψέριμος είναι δική μας», λένε με θράσος οι γείτονες,επιχειρώντας να «γκριζάρουν»  εκ νέου το ακριτικό μας νησί. 

Αυτοί είναι οι χάρτες των διεκδικήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Η Αθήνα κόβει μία και καλή τη φόρα των Τούρκων, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, κατά την έπίσκεψή του στη Σερβία.  

«Η Τουρκία θέλει να κόψει όλους τους δεσμούς με την Ελλάδα… Η Τουρκία ανοιχτά αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, με αβάσιμους ισχυρισμούς. Απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων μας» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από το Βελιγράδι. 

H Ελλάδα σηκώνει το «γάντι» μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Επίσκεψη Σολτς- Μπέρμποκ στην Ελλάδα 

Την Ελλάδα θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες τόσο o Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)  στη Θεσσαλονίκη (10/5/2022), όπως και η ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ η οποία  θα έχει επαφές στις 9/5/2022 στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια. 

Στην Ελλάδα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στις 10 Ιουνίου

Όπως τόνισε η Κ. Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «έχει σημασία ότι θα ακούσει τις θέσεις μας, γιατί, την επόμενη, θα πάει στην Άγκυρα και θα δει τον Τσαβούσογλου». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top